Реклама / Ads
2| 2839 |31.07.2023 НОВИНИ

След неуспешен опит да се укрият: Арестуваха братя близнаци скрили трупа на Димитър край Цалапица

.
Арестуваха двама близнаци, скрили трупа на Димитър край Цалапица Източник: БГНЕС
Ново досъдебно производство по случая с убития Димитър Малинов от Цалапица образува прокуратурата в Пловдив.
 

Наред със сочения за убиец - 30-годишния Рангел Бизюрев, който се издирва с европейска заповед, са установени братя близнаци, които са укрили трупа на Димитър. 

 

19-годишните Валентин и Борислав Динкови са задържани в 14.00 часа днес за едно денонощие по Закона за МВР за укривателство, а до края на деня с прокурорско постановление ще бъдат оставени в ареста за 72 часа.

 

Те са помогнали на Бизюрев да избегне наказателно преследване, без да са се споразумели с него предварително. 

 

Братята са превозили трупа на Димитър и са го заровили, откарали са убиеца до дома му, а по- късно са направили неуспешен опит да се укрият. Районният прокурор изрично подчерта, че двамата братя не са съучастници в убийството на Димитър.

 

Според районния прокурор Атанас Илиев Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода. Към момента от прокуратурата не отговориха на въпроса чия собственост е автомобилът, с който Рангел е избягал.

 

Извършват се активни действия по разследването, за които допълнително ще бъде изнесена информация от прокуратурата. 

 

Досъдебното производство за издирването на убиеца на Димитър се води от окръжната прокуратура, а за двамата братя близнаци - от районната. 

 

Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева се срещна днес с близките на убитото момче, за да ги увери, че се извършват активни действия по разследването, за да бъде установена в спешен порядък фактологията по случая. 

 

Припомням, че тялото на 24-годишния мъж бе открито в четвъртък, на около 1 километър от селото, затрупано със строителни отпадъци. 

 

По случая втори ден в Цалапица се организират протести, а хората настояват за прозрачно разследване, за привличането като обвиняеми по случая на двамата близнаци и за справедливи присъди. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2546 |31.07.2023 След продължително боледуване си отиде сръбският писател и преводач Давид Албахари . 10| 3864 |31.07.2023 Путин нанесе ракетен удар по родния град на Зеленски часове след нападението на дроновете срещу Москва . 0| 3430 |31.07.2023 Излезе третото класиране за прием след седми клас . 27| 11588 |30.07.2023 Николаев - обвинен в закана за убийство след укриване. Задържан е за 72 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads