Реклама / Ads
2| 2136 |23.07.2024 НОВИНИ

След оттеглянето на Байдън от надпреварата за Белия дом: Камала Харис ще проведе първия си предизборен митинг

.
Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис Източник: БГНЕС
Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис днес е на първото си посещение в щат, в който се очаква оспорвана надпревара на президентските избори, след като събра достатъчно подкрепа от делегатите на Демократическата партия, за да успее да спечели през август официалната номинация на демократите за вота, информира АП.
 

В края на миналата седмица действащият стопанин на Белия дом Джо Байдън се отказа от участие в президентските избори и подкрепи кандидатурата на Камала Харис.

 

Докато Демократическата партия продължава да се обединява около нея, Харис отпътува за Милуоки (Уисконсин), където ще проведе първия си предизборен митинг, откакто в неделя с подкрепата на Байдън стартира кампанията си. Към момента тя е събрала над 100 млн. долара и е получила подкрепата на фракциите в Демократическата партия.





Днешният митинг беше планиран още преди Байдън да се оттегли от надпреварата, но привлича вниманието, докато Харис се готви да поведе партията срещу кандидата от Републиканската партия Доналд Тръмп и да вдъхне спокойствие и увереност сред съпартийците си. Очаква се на митинга тя да се представи като защитник на икономическите свободи и на правото на аборт.

 

„Тези избори представляват ясен избор между две различни визии. Доналд Тръмп иска да върне страна във времената преди мнозина от нас да имат пълни свободи и равни права. Вярвам в бъдеще, което засилва нашата демокрация, защитава репродуктивните свободи и предоставя на всяко лице възможност не само да преживява, но и да върви напред“, посочи тя в изявление.





В Уисконсин към Харис ще се присъединят множество местни високопоставени нейни съпартийци като губернатор Тони Евърс, сенатор Тами Болдуин и главния щатски прокурор Джош Коул, както и профсъюзни лидери.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 15639 |23.07.2024 МВнР с важни инструкции към българите, които пътуват до Гърция . 0| 2142 |23.07.2024 Снуп Дог носи олимпийския огън преди откриването на Олимпийските игри в Париж. Ще се изявява и като спортен коментатор . 0| 2142 |23.07.2024 Първата ни ракета в женския тенис Виктория Томова е на четвъртфинал в Прага . 9| 2575 |23.07.2024 Шефът на отбраната на Германия ген. Карстен Брюер: Русия ще нападне НАТО след 5-8 години, разглеждаме най-лош сценарий

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads