Реклама / Ads
0| 5526 |05.07.2018 НОВИНИ

След проверка на Фрог: Сдружение на хора с увреждания отрече НПО-то, свързано със Стоименова, да ги е подпомагало

.
Сдружение „Юнайтед крикет клуб – София” отрече официално НПО-то, свързано с Адриана Стоименова да ги е подпомагало по какъвто и да било начин. Преди дни Фрог осветли част от отчетените мероприятия на Сдружение „Център за психологически изследвания” и се оказа че сред тях, има: „развитие на крикет на маса и бейзболен отбор”.
 

Проверката ни се натъкна на факта, че държавата и Европа финансират въпросния Център и то с мастите суми. „Сдружение Център за психологически изследвания” не е участвало в организацията на събития по крикет на маса, нито е подпомагало финансирането на такива, се казва в съобщението на Сдружение „Юнайтед крикет клуб – София. Ето и цялото становище на организацията:

 

 

                                                         СТАНОВИЩЕ

От Сдружение „Юнайтед крикет клуб – София”, ЕИК ПО БУЛСТАТ: 176259280

РЕГ. № 20120727012 В Централния регистър на ЮЛНЦ за обществено полезна дейност при Министерство на правосъдието

 

Като спортна организация, която активно работи и развива спорт за хора с увреждания, следим внимателно темите, свързани с проблемите на тази общност.

От публикация в медиите https://frognews.bg/novini/npo-svarzano-jenata-obvinila-maikite-detsa-uvrejdaniia-pribira-okolo-polovin-milion-godina.html# от 02.07. 2018 г. с изненада научихме, че „Сдружение Център за психологически изследвания”, която е национално представителна НПО за хора с увреждания, усвоява стотици хиляди лева годишно от държавни субсидии и европейски проекти. Тъй като в отчетите на тази организация са споменати и дейности по крикет на маса, се почувствахме длъжни да реагираме със становище.

 

Крикетът на маса е адаптирана версия на спорта крикет, която в България е въведена и развита от мен – Саиф Ур Рехман –дългогодишен сертифициран треньор по крикет. Това е един от малкото адаптирани спортове за хора с тежки множествени увреждания. Аз и ръководеният от мен “Юнайтед крикет клуб-София” от 2012 г. го развиваме и популяризираме в различни дневни центрове и училища из цялата страна. Сдружение „Център за психологически изследвания” администрира „Център за социална рехабилитация и интеграция”в гр. София, където аз от 2012 в продължение на месеци ежеседмично съм провеждал занимания по крикет на маса за хора с увреждания на изцяло доброволен принцип.

 

Там беше сформиран един-единствен отбор по крикет на маса, който е редовен участник в организираните от моя клуб турнири и събития. Въпросното „Сдружение Център за психологически изследвания” не е участвало в организацията на събития по крикет на маса, нито е подпомагало финансирането на такива. Само за информация –в един наш турнир взимат участие между 80 и 100 деца и възрастни с увреждания от различни градове. Всички тренировки се провеждат от доброволци, всички пособия за крикет на маса за закупени и предоставени от Юнайтед крикет клуб на състезателите по крикет безвъзмездно.

 

Не ни е известно по какъв начин „Сдружение Център за психологически изследвания”, е финансирало дейности по този спорт.

Относно отчетена от тях в на стр. 40 от „Доклад за дейността за 2015 г.” дейност по „Популяризиране на спортни прояви в медийното и общественото пространство” заявявам, че от досега проведените 12 национални турнира и 5 спортни празника по крикет на маса, двустранен турнир по крикет за незрящи във Великобритания, от тази организация не сме получили никаква подкрепа за медийното им отразяване. На стр. 43 от отчета си обаче те посочват „Сдружение Център за психологически изследвания е първата неправителствена организация, която е получила впечатляващи дотации под формата на дотирано медийно време”.

 

Не сме били информирани, че въпросната организация е толкова щедро финансирана и научаваме това едва сега от публикации в медиите.Не сме канени от организацията на никакви преговори относно подпомагане на дейността ни, възможности за съвместни проекти или сътрудничество.

 

Всички необходими средства за тренировки, организация на събития, закупуване на екипировка и съпътстващи разходи за финансирани изцяло от частни фирми дарители, лични средства и субсидии по проекти от Столична Община и Министерство на младежта и спорта.“, пишат в заключение от Сдружение „Юнайтед крикет клуб – София”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5568 |05.07.2018 Даниел Божилов за Фрог: Законите на Пеевски и Цонев са свързани с личните им бизнес интереси . 1| 8544 |04.07.2018 Явор Джиджев за Фрог: Алексей Петров ми иска 8 млн. лв. . 4| 8561 |04.07.2018 Предприемач пред Фрог: Уведомих посолствата на ЕС и САЩ, че у нас се закриля сивия бизнес . 3| 3731 |03.07.2018 Гафът в класирането след VII клас е заради сгрешени балове в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads