Реклама / Ads
1| 3079 |30.11.2022 НОВИНИ

След сигнал на Легия ”Антимафия” до президента: Областният управител на Хасково подаде оставка

.
Минко Ангелов
Областният управител на Хасково Минко Ангелов е подал оставка, обяви той в профила си във ”Фейсбук”. Поводът е вървяща проверка по сигнал във връзка с информации в медиите за покровителстване от него на контрабанден канал за внос на парфюми от Турция.
 

Оставката е резултат от сигнал на Легия “Антимафия” до президента Румен Радев и други ведомства.  "Морално и почтено е да си депозирам оставката като областен управител, докато приключат проверките на отговорните институции, въпреки това, че изнесената информация е пасквил, съшит с бели конци, и опит за омаскаряване с цел дискредитирането ми като борец за законност и справедливост. Аз съм с чиста репутация и няма от какво да се притеснявам, защото винаги съм бил честен пред съвестта си", написа Ангелов.


Уточни, че е в отпуск, за да нямало съмнения, че влияе върху проверката на органите. Искрено вярвал в безпристрастността и независимостта им и в професионализма на извършваните от тях действия. Също така твърди, че винаги се е борил срещу корупцията, трафика и контрабандата през границата и именно заради това е била продиктувана, по думите му, "клеветническата кампания" срещу него.

"За клеветническата кампания, организирана срещу мен, ще защитя правата си по съдебен път. Искрено вярвам в безпристрастността и прозрачността на правораздавателните органи. Вярвам, че справедливостта ще възтържествува и ще докажа правотата си", коментира още той.

 

Започналата проверка срещу областния управител на Хасково беше повод за депутатски въпрос по време на вчерашния парламентарен контрол. От трибуната депутатът от БСП Смиляна Нитова поиска да разбере какви действия ще предприеме служебното правителство по казуса с намесването на името на Ангелов в контрабанден внос.

 

В отговор служебният премиер Гълъб Донев увери, че при наличието на най-малко съмнение по отношение на действията на областния управител на Хасково той ще бъде освободен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2955 |30.11.2022 ЕС обмисля специализиран съд, който да разследва руски военни престъпления в Украйна . 1| 2928 |30.11.2022 Донев: Властта е до време, последствията от глупавите управленски решения трайни . 0| 4545 |30.11.2022 Адв. Валя Гигова: Какво следва от решението на КС да обяви за противоконституционно решението за пътните фирми? . 0| 2980 |30.11.2022 Поредна безсънна нощ в Бургас, няма и следа от двамата рибари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads