Реклама / Ads
1| 3928 |08.04.2019 НОВИНИ

След среща при премиера: Спират строителството на ”Златен век”

.
Източник: МС
В понеделник ще издадем заповед за спирането на строителството на ”Златен век”. Това каза на брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.
 

Ние следваме законовата процедура за спиране на строежа на "Златен век", не го правим под обществен натиск. След ноември 2018 г. текат дебати относно това налично ли е или не разрешителното за строеж. Има разнопосочни мнения. Но лично аз в кореспонденция с г-н Никола Вапцаров от инициативен комитет "Лозенец" съм написала, че законът няма ретроактивно действие, заяви Аврамова и посочи, че с времето специалисти и експерти са се разделили по този казус.

 

Ще спазим законовата процедура – след изтичане на 7-дневния срок на ДНСК ще издадем заповед за спиране на строителството. След това съдът ще каже. Ние смятаме, че законът няма ретроактивно действие – това е становището на всички нас и на премиера. И според нас тази заповед ще бъде стабилна във времето, обясни Аврамова.

 

 Посланието от спирането на строежа на "Златен век" е, че законът важи за всички без значение кой кой е, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Искам да благодаря на всички, че участвахме всички заедно в един тежък разговор – разговор, който водим от известно време, за да можем да намерим най-добрия начин да спазим закона и в същото време да бъдем достатъчно прозрачни.

 

Искам да благодаря на премиера Бойко Борисов, защото той наистина успя да координира всички наши действия, така че това, за което ние настояваме и твърдим от доста време, да може да стане факт, посочи Фандъкова и уточни, че политическата воля е да се спази законът. И законът да важи за всички без значение кой кой е – това за мен е посланието днес. Оттам нататък вече всички институции трябва да си свършим работата. Позицията на главния архитект беше представена и аз заставам зад нея, подчерта Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5821 |08.04.2019 Колтуклиева: ТВ”Европа” разследване ли направи или се освети?! . 12| 5175 |06.04.2019 Протестиращите срещу небостъргача се срещат с Борисов . 4| 5050 |06.04.2019 Мариан Башур: Строителството на небостъргача продължава след месец . 6| 4482 |05.04.2019 Експерти: Георгиев, Панов и Сарафов трябва да се оттеглят докато ги разследват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads