Реклама / Ads
2| 2147 |18.10.2024 НОВИНИ

След заплахите - шефът на "Военна полиция" е с охрана. МВР е задържало 36 души за купуване на гласове

.
Атанас Илков Източник: БГНЕС
Назначена е охрана от МВР на директора на „Военна полиция“ Ивайло Сотиров. Това стана ясно от брифинг на служебния вътрешен министър. 36 лица са задържани на територията на цялата страна за търговия с гласове, посочи още той.
 

Дуимите на служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков по повод информацията от вчера, че има заплаха за живота на Сотиров дойдоха на брифинг в МВР.  

 

Сигналът за заплахата се проверява и е образувано досъдебно производство.







Засега от МВР отказват подробности за заплахата – не е ясно дали е отправена дироктно или е засечена по друг начин.

 

До момента в МВР има подадени 259 сигнала за купуване на гласове, като в рамките на един час са постъпили 9 сигнала, отчете Илков.

 

Образуваните досъдебни производства са 70, а задържаните са 36.

 

По време на акциите срещу купуване на гласове, разследващите са попаднали и на незаконен дърводобив в Смолян и Кърджали.

 

По думите на Илков гражданите са по-активни и подават повече сигнали за купуване гласове в сравнение с предходните избори през лятото. 







По време на акциите срещу купуване на гласове, разследващите са попаднали и на незаконен дърводобив в Смолян и Кърджали.

 

"Вчера са установили товарни автомобили, които незаконно придобиват дърва в Смолян и Кърджали, те са неизправни, изведени от експлоатация. Тези дърва ще послужат най-вероятно за предоставяне на гражданите срещу гласове за определена политическа сила. В останалите случаи колегите задържаха парични средства, списъци, документи и доказателства, които свързани с нарушения с Изборния кодекс", обясни служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

 

От данните на полицията стана ясно, че гражданите са по-активни и подават повече сигнали в сравнение с предходните избори през лятото. В рамките на половин час, докато тече брифинга на МВР, са подадени два сигнала.

 

„Вече 261 са сигналите спрямо 184 за предходните избори, така че гражданската активност се е увеличила, което е хубаво да се проявява нетърпимост към това явление. Виждате и че в цифрово изражение и операциите са повече и специализираните операции, лицата с които е работено са повече“, обясни министърът на вътрешните работи.


Атанас Илков добави, че 36-те лица са задържани на територията на цялата страна, доколко са взаимосвързани е обект на допълнителен анализ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2150 |18.10.2024 След убийството на предходния лидер - Хамас вече има нов водач. Кой е Халед Мешал? . 3| 2141 |18.10.2024 Рюте: Русия остава основната и най-пряка заплаха за сигурността на алианса . 3| 2141 |18.10.2024 ООН осъжда Израел за прекомерна сила на Западния бряг след смъртта на палестинци . 1| 2144 |18.10.2024 Кандидатите за президент на САЩ Тръмп и Харис влизат в сблъсък в щата Мичиган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads