Реклама / Ads
0| 3093 |16.06.2022 НОВИНИ

По следите на новия парламентарен шеф. Ива Митева ли ще седне на стола на Минчев?

.
Източник: БГНЕС
Ива Митева е най-спряганото име за нов председател на Народното събрание, след като депутатите гласуваха днес отстраняването на Никола Минчев от поста. Никой обаче не потвърждава дали Митева наистина ще бъде предложена, включително и от нейната партия - “Има такъв народ”.
 

На извънреден председателски съвет в НС, иницииран от ГЕРБ, не можа да се вземе решение дали още днес да се вземе решение за стартирането на процедура. Докато това се случи, председателският пост ще заеме Мирослав Иванов. 

 

Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов, чиято партия инициира гласуването за отстраняване на досегашния председател на Народното събрание Никола Минчев, не отрече, че ще предложат Ива Митева за негов наследник, но и не потвърди слуховете, че именно тя е кандидатът за поста. 

 

"Ива Митева е всепризнат професионалист. Ще обявим решението си, в момента и ние обсъждаме ситуацията. Но Ива Митева, срещу която днес хвърляха кал, тя е писала законите, които те са внасяли и е всеприета от цялата зала. Изпитвам изключително уважение към Ива Митева и към останалите 19 човека, които въпреки натиска и заплахите от тези, които управляват, се държим като отбор", посочи пред журналисти Балабанов. 

Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС, също посочи, че е възможно Ива Митева да бъде предложена за председателския пост в парламента.


На журналистически въпроси обаче отговори уклончиво - всичко е възможно, тепърва ще се решава. 

 

"Новосформираното мнозинство ще си избере новия председател на парламента. Най-вероятно няма да имам думата в това. Нека видим кой е кандидатът и ще преценя тогава", посочи Никола Минчев в отговор на въпрос дали би подкрепил Ива Митева от ИТН за поста.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2857 |16.06.2022 Мирослав Иванов сяда на мястото на Минчев до избор на нов парламентарен шеф . 0| 2860 |16.06.2022 Евгени Филипов е новият председател на Младежкото обединение в БСП - София . 0| 3011 |13.06.2022 Още вълнуващи преживявания и печалби от WINBET с новия Bell Link джакпот . 0| 3378 |09.06.2022 Лъчезар Трайков е новият председател на Съвета на ректорите на висшите училища в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads