Реклама / Ads
0| 2721 |04.10.2022 НОВИНИ

Следователите подкрепиха кандидатурата на Борислав Сарафов за шеф на НСлС

.
Борислав Сарафов
Днес се проведе Общо събрание на следователите от Националната следствена служба (НСлС), на което бе обсъдено предложението за издигане на кандидатурата на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов за втори мандат като директор на НСлС.

На 26 септември на основание чл. 174, ал.1, предл.1 от Закона за съдебната власт (ЗСВ) главният прокурор Иван Гешев и членовете на Прокурорската колегия на ВСС Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов и Йордан Стоев предложиха Борислав Сарафов за втори мандат, припомнят от прокуратурата.

 

Общо събрание на НСлС бе проведено по аналогия на принципа на съдийското самоуправление, залегнал в ЗСВ, с цел и следователите да направят свои предложения за кандидати. На събитието присъстваха главният прокурор Иван Гешев и служебният заместник правосъден министър Мария Павлова.

 

Павлова благодари за поканата на следователите от името на служебния министър на правосъдието Крум Зарков и уточни, че той е бил възпрепятстван от неотложен служебен ангажимент да присъства на Общото събрание.

 

Главният прокурор Иван Гешев приветства идеята за провеждането на Общо събрание на следователите от НСлС, на което да се чуе мнението им. „Аз съм тук от уважение към колегите, от уважение към вас. Оценката на ръководството на прокуратурата е, че когато нещо работи добре, няма смисъл да се променя, може само да се подобрява. Тя се отразява и във внесеното от мен и още трима колеги предложение в Прокурорската колегия на ВСС Борислав Сарафов да бъде предложен за втори мандат като директор на НСлС. Няма пречка да има и други кандидати“, заяви главният прокурор.

 

В изказванията си следователите изтъкнаха, че Сарафов е допринесъл за подобряване на работата на НСлС. „Преди нашите проблеми се обсъждаха само кулоарно, но обликът на службата изцяло се промени. Сарафов допринесе за издигането на авторитета й“, заяви следовател Бисерка Стоянова.

 

„Бързото и качествено разследване, което провеждаме, ни дава облик като най-елитната структура за разследване по най-тежките дела, заредени не само с фактическа и правна сложност, но дори с емоционален заряд. Благодаря ви за доверието, колеги. В тази служба намерих не само колеги, намерих и приятели, и съмишленици. Именно затова с вълнение ви благодаря за ежедневния ви професионализъм. Уважавам ви дълбоко“, обърна се към колегите си Сарафов.

 

След гласуване Общото събрание на следователите от НСлС единодушно подкрепи номинацията на Борислав Сарафов за втори мандат като директор на службата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3574 |02.10.2022 Президентите на осем страни от НАТО подкрепиха Украйна за Алианса, българският - не . 2| 2350 |28.09.2022 Внесоха кандидатурата на Борислав Сарафов за шеф на НСлС . 1| 2776 |26.09.2022 Крум Зарков настоя следователите да кажат кого искат за шеф на НСлС . 0| 3406 |28.06.2022 Турция ще подкрепи кандидатурата на Финландия и Швеция за членство в НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads