Реклама / Ads
6| 5852 |02.10.2018 НОВИНИ

Майките блокираха кръстовищата на СУ и Орлов мост

.
Днес е в много градова на България се провежда национален протест ”Системата ни убива”.
Сложиха лика на Бойко Борисов в инвалидна количка. Това стана на протеста на майките на деца с увреждания, който тръгна от Парламента в София и блокира кръстовищата на Софийски университет и Орлов мост.
 

Протестиращите почерниха площада със знамена и балони в знак на съпричастност със страдащите деца. Майките не скриха възмущението си от думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че е изпълнил ангажимента си към тях като е отпуснал 150 мил. лв повече.

 


.

 

Протестиращите настояват за реформа. Те не искат пари. Искат да бъдат приети закони, които да им позволят достоен и пълноценен живот.

"Господа управляващи, няма да можете да противопоставите хората с увреждания, защото болката ни е една", казаха от трибуната.

 

Майките преминаха към гражданско неподчинение, след като властта обеща да се съобрази с исканията им за нови закони, но така и не го изпълни. Те тръгнаха от площада пред Народното събрание в посока Орлов мост, като блокираха кръстовището пред Софийския университет и това след него.

 

Протестът се охранява от множество полицаи. Забелязват се депутати на БСП, някои от тях носят с фанелка с надпис "Системата ни убива".

 

"Ние няма да се извиняваме, защото властта краде както от нас, така и от вас! Те ще продължат да го правят! Моля излезте от автомобилите и ни подкрепете! Само така можем да променим системата!", апелираха майките пред спрелите автомобили.

 

Много жени с насълзени очи, споделят, че им е дошло до гуша. "Съжалявам, че се доверих на премиера, на вицепремиера и на социалния министър! Повярвах им, но какво от това! Нищо не се случи!", споделиха те пред екипа на Фрогнюз.

 

Протестът в снимки:


.

 


.


.


.

 


.


.

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4720 |02.10.2018 Мая Манолова: Излъгаха майките, в предложения закон има "нула" реформа . 1| 3791 |29.09.2018 Ловци блокираха ферибот заради забраната да стрелят до Дунав . 7| 11771 |21.09.2018 Нито един депутат от ГЕРБ не отиде на палатката при майките, една от тях разплака всички . 1| 3685 |21.09.2018 Майките на деца с увреждания канят всички депутати на среща

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads