Реклама / Ads
0| 5745 |10.04.2019 НОВИНИ

Служители на „Дунарит“ с отворено писмо до Цацаров

.
Сотир Цацаров
520 души*, служители в оръжейният завод „Дунарит“ са се подписали под отвореното писмо, което днес е изпратено до главният прокурор Сотир Цацаров с искане 5-ма души, които са в ареста от януари да получат справедливост.
 

Двама от арестантите са служители на военния завод – финансовия директор Никола Киров и шофьорът Венцислав Тодоров. Те, заедно с Иван Стойков, Васил Шуманов и Красимир Зарев за обвинени в пране на пари през януари месец.

 

„Господин главен прокурор, ние гражданите на Република България заявяваме, че все още имаме вяра във Вас и правосъдието в нашето отечество!“ пишат в писмото си служителите, които настояват да се приеме графологична експертиза и да се отговори на всички въпроси поставени от адвокатите на петимата задържани. Изразяват и готовност да предприемат по-активни действия, за да отстояват правата на несправедливо задържаните им колеги.

 

„Надяваме се на вашата спешна и компетентна намеса, с оглед на правата, дадени ви от закона, в името на правдата, истината и само истината! Надяваме се, че гласът на стотици български граждани ще бъде чут и правилно разбран!“ завършва призивът към главния прокурор.

 

Припомняме ви, че на предишното заседание група работници на „Дунарит“ искаха да присъстват в съдебната зала, където се гледаха мерките за задържане на петимата мъже в Специализирания съд, но бяха блокирани от полиция и жандармерия, която бе спешена рано сутринта заради сигнали, че се готвят провокации по време на делото, въпреки, че никой нямаше такива намерения.

 

Довечера  в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ може да чуете какво ще разкажат съпругите на двама от задържаните в ареста, една от които е половинката на финансовия директор на военния завод "Дунарит".

 

 

===

* Първоначалната ни информацията гласеше, че подписите са около 70, но според информация от самите служители,  точният брой на подписите е 520.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3992 |03.04.2019 Задържаха седем служители на ДАИ-Перник . 1| 4061 |03.04.2019 Разследват служители ДАИ-Перник за подкупи . 0| 4159 |26.03.2019 Пламен Кръстев: Служители в министерства си разменят пари срещу услуги . 2| 4178 |13.03.2019 Над 700 декларации на висши служители били нередовни, съобщават от КПКОНПИ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads