Реклама / Ads
0| 4183 |01.09.2022 НОВИНИ

Смилов: Борисов е необичайно намръщен. Дистанцията между ГЕРБ и ПП е преодолима

.
Даниел Смилов Източник: БГНЕС
От едната страна са тези, които твърдят, че сегашната ситуация е катастрофална, управлението на предходното правителство е довело до много тежки проблеми. В тази категория бих поставил антисистемната партия „Възраждане“, на негативна кампания залагат от ГЕРБ. Виждаме Борисов в сравнително непознато амплоа – намръщен, недоволстващ, критикуващ непрекъснато предходните управляващи. Очевидно това ще бъде тонът и духът на кампанията на ГЕРБ.
 

Това коментира пред БНР политологът доц. Даниел Смилов.

 

По думите му други партии са по-умерени в критиките си: „Демократична България“ и „Продължаваме Промяната“ този път няма как да концентрират кампанията си само с критика на модела Борисов. В момента гражданите имат основание да се притесняват от инфлацията, например. От тези политически формации трябва да убедят избирателите, че биха могли да изведат страната от кризите“.

 

Според политолога въпреки отварянето на ножицата между първите партии в последните социологически проучвания, дистанцията между ГЕРБ и втората ПП е преодолима. БСП е в тежка ситуация. Червените са застрашени да бъдат изпреварени от „Възраждане“.

 

„При толкова реални политически проблеми, едва ли ваденето на темата за референдума от ИТН е най-добрият ход, а по-скоро опит да се спечелят няколко гласа повече за достигане на заветната черта от 4% за влизане в парламента“, смята Даниел Смилов.

 

Според него причината за свалянето на правителството на Кирил Петков не е била нито Северна Македония, нито финансов и икономически колапс. „Може би истинското обяснение е в опита да се върнат преговорите с „Газпром“. Това се вижда и в момента. Навярно опитът ще е неуспешен, но той обедини всички, които искаха кабинетът „Петков“ да падне“, твърди той.

 

По думите му част от задачите на политиците е явяването на избори, някои от тях дори умишлено ги предизвикват. Ако има изморени от четвърти вот за година и половина, това са избирателите.

 

Отново участват доста партии и коалиции (29) и се очаква бъдещият парламент да бъде фрагментиран. Според последните проучвания сочат, че поне 6 партии са с реални шансове за влизане в Народното събрание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2855 |01.09.2022 Борисов кръстник на ПП: Била ”Партията на посредниците” . 0| 3017 |31.08.2022 Явор Божанков: Радев и служебният кабинет работят за връщането на Борисов във властта . 0| 3047 |31.08.2022 Борисов: Формула ГЕРБ и ДПС не съществува. С „Газпром“ не трябва да имаме работа . 0| 2867 |31.08.2022 Даниел Смилов: Част от радетелите за съдебна реформа се оказаха готови да я бойкотират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads