Реклама / Ads
2| 2675 |15.06.2024 НОВИНИ

Даниел Смилов: Кабинет ще има, но в доста трудна ситуация. ГЕРБ вероятно ще управляват с ДПС и ИТН

.
Политологът доц. Даниел Смилов Източник: Стопкадър: БНТ
"Правителство ще има, но в доста трудна ситуация. ГЕРБ очевидно ще управляват с ДПС и ИТН вероятно." Това мнение изрази в ефира на БНТ политологът доц. Даниел Смилов.
 

"ПП-ДБ искат реванш. Техният резултат на тези избори по никакъв начин не може да бъде определен като добър, той е лош - имаме едно свиване на електората. По всяка вероятност те ще влязат в опозиция. Те трябва да направят детайлен анализ на изборните си резултати", изтъкна специалистът.





По думите му драматичният спад на изборна активност означава, че хората са излъчили победител и победен на тези избори, но общо взето отвращението към всички е много голямо. Експертът бе категоричен, че хората трудно ще повярват, че партии като ДПС и ГЕРБ ще представляват европейското бъдеще на България.

 

Политологът Цветанка Андреева на свой ред се съгласи с думите на Радан Кънев, който твърди, че е много трудно да бъдеш в опозиция.

 

"ПП-ДБ нямат такъв опит, те са свикнали да бъдат винаги на гребена на вълната. Те трябва да направят сериозен критичен анализ на изборните си резултати. Всичките проблеми на тази либерална коалиция биха се проектирали във властта. За да могат ПП-ДБ да останат траен политически субект в партийната система, те трябва да се обърнат към себе си", смята анализаторът.





Смилов допълни, че дебатът е интересен вътре в коалицията.

 

"Анализът вече е започнал. Сътрудничеството с ГЕРБ е трябвало да бъде по-добре балансирано, смятат от либералната коалиция. Христо Иванов винаги е бил човекът, който е искал да направи нещо добронамерено заедно с ГЕРБ. Коалицията има противоположни възгледи за това как се решават проблемите вътре в нея. Основната задача на ПП-ДБ би трябвало да бъде да консолидират своя електорат и да се опитат да го задържат", каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3884 |15.06.2024 Преврат ли? След оставката на Нинова НС на БСП решава кой ще изпълнява функциите на председател . 2| 2675 |15.06.2024 Швейцария домакинства днес и утре среща на върха за мир в Украйна . 0| 2547 |15.06.2024 Слънчева събота с температури до 31 градуса . 4| 2723 |15.06.2024 ISW: Русия обвинява Запада в колониализъм, но преследва имперски интереси в Украйна, Молдова и Армения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads