Реклама / Ads
25| 4899 |04.11.2015 НОВИНИ

София под полицейска обсада, стотици протестират в цялата страна

.
Ситуацията продължава да е напрегната Източник: Булфото
Стотици полицаи протестират в момента в цялата страна, въпреки мерките на шефовете на МВР да ангажират в максимална степен състава с работа и да наложи забрана на ченгетата да да напускат работното място. Служители от "Вътрешна сигурност", както и началници от районните са пратени със задача да снимат непокорните и след това да им се търси сметка.
 

Униформени блокираха и кръстовището от бул. „Цар Борис Трети“, ул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Овча купел“. Около 100 служители на МВР заедно със семействата си са там. Полицията затвори бул. "Цариградско шосе" на "Орлов мост". Част от протестиращите тръгват към Софийския университет. Сборният пункт на униформените бе в 18 часа при езерото "Ариана". Потокът от автомобили в посока центъра се отклонява към бул. "Евлоги Георгиев". Протести се очакват в цялата страна. Военните също обявиха, че ще се присъединят към  колегите си от МВР.

 

В Пловдив тази вечер  се събраха над 400 служители на Областната дирекция на МВР, както и служители от близките до града районни управления, съобщи БНР.  Събралите се заявиха, че не са съгласни с това, което им е предложено, защото са орязани добавките за прослужено време и отпуските. Около стотина души се отправиха към ключовото за града кръстовище на бул. „Цар Борис Трети – Обединител“ и „Шести септември“.  В града се събират и военослужещи от Пловдивския гарнизон.

 

Над 500 полицаи, служители в затворите, пожарникари, както и служители на Министерството на отбраната се събраха на протестен митинг и затвориха кръстовището до един от големите търговски центрове във Варна.  Пожарникарите и полицаите призовават правителството и синдикатите да направят необходимото, за да намерят нужния компромис.

 

Над 300 полицаи, огнеборци и надзиратели се събраха на протестен митинг пред съдебната палата в Бургас. От четирите синдиката, организатори на протеста, заявиха, че митингът е законен и призоваха полицаите да отиват на протестите без оръжие. Не се очаква да бъдат блокирани улици и булеварди в града. Протестните действия продължават и в момента.

 

За втори пореден ден полицаите от Хасково се събраха на протест пред управлението на МВР. Те обмислят ново блокиране на АМ „Марица“. Изтече неофициална информация, че всички полицаи, подали рапорти за напускане до 10 ч. днес, ще бъдат освободени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6459 |04.11.2015 София зъзне без парно . 2| 4509 |03.11.2015 Бус с 33-ма бежанци катастрофира на пътя София - Бургас . 10| 4926 |03.11.2015 Протестът на полицаите в София приключи; във Варна и Враца-не . 2| 4153 |03.11.2015 М. Константинов: ОИК-София да се раздели на три части

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads