Реклама / Ads
18| 5956 |01.03.2013 НОВИНИ

София не вдига телефона на провинцията

.
Kоординаторът на протеста в Благоевград Людмила Манова
Има разделение на протестиращите между столицата и провинцията, каза координаторът на протеста в Благоевград Людмила Манова. Тя се оплака, че координаторите на протестите в София Янко Петров и Дончо Дудев не й вдигали телефона и тя нямала връзка с тях.
 

Не е правилно в общественият съвет да влизат синдикати и неправителствените организации, каза още Людмила Манова пред bTV. Аз обвинявам синдикатите за бездействието им през последните години, каза тя. Проблемите на хората не са от вчера, а са натрупвани с десетилетия.

Аз нямам намерение да представлявам цяла България, повечето хора предложени в списъка са от София с изключение на мен и Иван Петров от Варна. Трябва да се назначи обществен съвет от хората, които протестират, защо само 10 от общо 35 души поканени на Дондуков 2 са от хората на улицата, попита Манова.

Тя призна правото единствено на уволнения директор на парк Витоша Тома Белев. Самият той каза, че партиите са се измъкнали от отговорността и са я прехвърлили към президента Росен Плевнелиев.

Белев разкри, че поканата от Президентството е отправена към коалиция „За да остане природа в България", а не към него като персонална покана.

Никой не се е натискал да влиза в списъка, който започва консултации за създаването на Обществения съвет. Това обаче не означава, че КТ „Подкрепа" ще участва в този съвет, решението ще вземе организацията, заяви пред bTV президентът на синдиката Константин Тренчев. Той опонира на Людмила Манова, че профсъюзите не са организирали протести и припомни ВМЗ-Сопот и учителските стачки.

Всички представители в Обществения съвет при президента да бъдат проверени от Комисията по досиета дали са били доносници на ДС, призова Константин Тренчев, който също е в списъка на поканените от Росен Плевнелиев.

Не е важно кой ще участва, а какви задачи ще постави пред сегашния парламент, коментира Тома Белев от "Да остане природа в България", който е излъчен да представлява в съвета организацията .
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6427 |28.02.2013 Глътка въздух: “Топлофикация” опрощава 80-90 млн. лв. на софиянци . 2| 5630 |26.02.2013 Спират делата срещу абонатите на "Топлофикация София"? . 7| 6299 |21.02.2013 Софиянски: Страшно няма - служебен кабинет и предсрочни избори . 120| 6730 |20.02.2013 В София: Искаме Бойко (ВИДЕО)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads