Реклама / Ads
6| 3387 |06.04.2023 НОВИНИ

Социален психолог: Ако ПП откажат коалиция с Борисов, ще го превърнат в добрия човек, който протяга ръка

.
Социален психолог коментира резултатите от изборите Източник: БГНЕС
”Партиите съвсем целенасочено се опитват да се изчистят от хората, които се колебаят за кого да гласуват, и да достигнат до ситуацията, на която могат да разчитат само на твърдите си ядра. Това е по-прогнозируемо. Проблемът на ПП е, че нямат установено твърдо ядро. Затова видяхме по-лош от предишния им резултат”.
 

Това каза пред БНР доц. Николай Димитров, социален психолог. 

И посочи, че обикновено хората обичат да се асоциират с победителите, защото е по-добре да си от отбора на победителите. 

 

"Съмнявам се, че избирателят в момента може да направи достатъчно добра и с критична мисъл преценка дали е по-зле служебно правителство, или е по-добре редовен парламент с редовно правителство.

 

Нашата политическа култура не е на особена висота. Но формално, ако сложим на масата негативите и позитивите от това да има парламент, в който всички са маскари, и да няма парламент, в който всички са маскари, то тогава на обикновения човек му остава рационалното пресмятане - "спестихме един пари за заплатите им".

 

Трябва да се започне сериозен разговор, за да може обикновеният човек да разбере кое е по-добре". 

 

Психологът коментира, че "Възраждане" не са чудо невиждано, след като национализмът нито е роден в България, нито ще умре тук, но избирателите на тази партия са хора, които се доверяват на шумното говорене". 

 

"Когато човек е обезверен от настоящето, той се връща към примитива си. Миналото винаги е вълшебно и героично". 

 

По думите на доц. Димитров нещо нетипично за Бойко Борисов е отказът му днес да отговаря на журналистически въпроси: 

 

"Това е някаква временна версия на Борисов... Другите нямат полезен ход. Каквото и да направят ПП, те попадат в неговия капан. Ако направят коалиция с ГЕРБ, как ще се явят на местните избори?"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2872 |29.03.2023 “Лев инс” да се откажат от атаката срещу Mediapool, зоват от Световната асоциация на издателите . 0| 3698 |21.03.2023 Стефан Манов от Франция: Макрон ще се опита да тушира гражданското недоволство чрез социален дебат . 1| 3103 |10.02.2023 Майката на застреляния психолог: Убийството му е планирано . 2| 3738 |10.02.2023 Братовчедката на застреляния психолог: Спорът между него и съседа му продължаваше 30 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads