Реклама / Ads
3| 5885 |29.09.2023 НОВИНИ

Социолог: Целта на Борисов е да види синя карта, сглобката сега е по-силна

.
Социологът Евелина Славкова Източник: Стопкадър: Нова телевизия
Изненади и оспорвани битки на местния вот. Това прогнозира в ефира на Нова телевизия социологът Евелина Славкова. По думите й очакването за лесна победа в някои населени места няма да се осъществи.
 

Експертът изрази мнение, че местните избори са интересни, защото има местни играчи, които засилват интригата за развоя от вота.

 

„Важно е да обърнем поглед и към общинските съвети. Те решават в голяма степен това, което се случва”, посочи Славкова. Според нея за кандидата на ГЕРБ ще е важно в кампанията да мобилизира твърдото ядро на партията, както и да разшири периферията.

 

„Основните претенденти в София са надпартийни кандидатури. При ГЕРБ това е тенденция. „Хекимян има по-голям шанс да разшири ветрилото между първи и втори тур, отколкото Георги Георгиев”, допълни социологът.

 

Славкова бе категорична, че националната картина ще влияе на местните избори и обратно. По думите й целта на Борисов е да види „синя карта”, както и да има по-голяма тежест. "Балансът да бъде наклонен повече към ГЕРБ. Това не означава, че „сглобката” ще бъде разглобена. Перспективата й е много добра спрямо начертаната в началото”, каза още тя.

 

Политологът Даниел Смилов от своя страна отбеляза, че фокусът в тези избори ще бъде върху София.

 

"За мен изненада ще има, ако спечели кандидатът извън двамата, които се очертават като фаворити”. Той смята, че местните избори имат влияние и в национален план, защото показват баланса между силите.

 

„Местната власт е ключова за управлението на страната. Ниската избирателна активност ще бъде трагедия. Ако продължи тенденцията на личностна конфронтация без съдържание, страната допълнително ще се маргинализира”, коментира журналистът Любчо Нешков. Според него по време на кампания реалните проблеми на София трябва да бъдат обсъдени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4229 |27.09.2023 Хекимян стана истински "партиец". Последва Борисов и също скочи на "донос-бонус" . 12| 4377 |27.09.2023 Иван Бакалов: Социолозите перат Борисов . 12| 7540 |27.09.2023 Борисов скочи на Асен Василев заради "донос-бонус" . 6| 4173 |25.09.2023 Нинова към Борисов: Спазарена ли е София, къртица ли е бил Хекимян?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads