Реклама / Ads
2| 2452 |06.03.2024 НОВИНИ

Социолог: Цялостното поведение на политиците ни е изключително развращаващо

.
Социологът Елена Дариева Източник: Стопкадър: NOVA NEWS
"Беше изключително отблъскващо да се наблюдават дебатите преди приемането на оставката на кабинета. Не само заради цветистия език и грозните метафори, но и заради цялостното поведение, което е изключително развращаващо."
 

Това мнение изрази социологът Елена Дариева от агенция "Насока" в ефира на NOVA NEWS.

 

"Не е изненадващо, че регистрираме все по-нисък интерес към изборите от страна на гласоподавателите. Инстинкт за самосъхранение е да се отдръпнеш при такава ситуация. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще постигнат консенсус", смята експертът.





По думите й в момента гледаме надиграване с нерви, за да се види кой докъде и колко ще издържи.

 

"Тонът се смекчи. По-голямата динамика започна с меморандума на ПП-ДБ. От ГЕРБ го разчетоха като ултиматум и се подразниха от забързването на дневния ред. Той обаче изигра катализираща функция, а сега се работи в цайтнот. Така позициите много бързо изкристализираха", отбеляза специалистът.





Социологът Марчела Абрашева от агенция "Кантар" пък нарече дебатите "битова пошлост".

 

"Това не са политически идеи и спорове, а простащина. Тя обезверява и обезсърчава хората. Оставката означава ново предоговаряне на мнозинство и управление. Не е просто обикновено каране за постове и смяна на кабинет, а много важен момент от гледна точка на всичко случило се. Това, че тече разговор по същество със спокоен тон, е много добра новина. По-важната част, която касае обществото, е какво ще се случи с етапа на съдебната реформа, на фона на случващото се в прокуратурата и институционалната промяна на регулаторите", допълни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 2761 |06.03.2024 ГЕРБ пак недоволни и след оставката на Денков: Не е ясно каква е целта на тези прибързани действия . 4| 2521 |06.03.2024 Държавният департамент на САЩ: Виктория Нюланд ще се пенсионира и ще напусне поста си този месец . 1| 2511 |06.03.2024 Конституционалист: Вероятно президентът ще ускори процедурата с консултациите . 6| 6017 |06.03.2024 Явор Божанков: Общият проруски фронт "Възраждане", БСП, ИТН и Радев - орки, на които трябва да се противопоставяме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads