Реклама / Ads
21| 21045 |10.07.2024 НОВИНИ

"Спас Русев платил 10 млн. евро". Гръцки медии разказват как "български магнат" купил имението на последния им крал

.
Несметнато богатство и ослепителен блясък: Кой е българският магнат, който купи вилата на цар Константин, пише гръцкото издание "Athens Magazine".
 

През последните години вилата на Константин II, последният крал на гърците, в Порто Хели е в ръцете на български бизнесмен. Вчера стана известно, че там ще се състои екстравагантна сватба, организирана от българина, пише гръцкото издание "Athens Magazine".





Въпросът, който мнозина си задават, е: Кой е българският магнат, който е купил вилата?

Въпросният бизнесмен, когото списанието определя като "мощен", е "70-годишният вече българин Спас Русев, който в телекомуникационния сектор е смятан за един от най-важните инвеститори в Югоизточна Европа и председател на "Вива Корпорейшън България" със седалище в София и офиси в Лондон, където постоянно живее със семейството си".

 

Русев е платил над 10 млн. евро, за да придобие двореца с арабски архитектурни влияния и гледка към безкрайната морска синева, посочва гръцкото издание.

 

Според "Secret", щом българският бизнесмен видял луксозната резиденция, "бил във възторг". Вилата в Порто Хели нямало как "да не го очарова", предвид че се "отличава с арабската си архитектура и е построена с най-добрите и скъпи материали".

 

Това, което "възхитило българския магнат, бил 30-метровият плувен басейн, но и частният плаж".





В. "Параполитика" съобщава, че Русев, чрез свои сътрудници, се е приближил до бившия цар, като е "хвърлил злато в краката му".

 

От години Русев поддържа приятелски отношения със семейството на бившия крал и по-конкретно с двамата най-големи синове на Константин - Павлос и Николаос, продължава публикацията. Павел дори е присъствал на рождения ден на съпругата на Русев - Диляна, през септември 2016 г. в Лондон. Заедно са се наслаждавали и на много гръцки лета с пътувания до Спецес и Хидра, докато бизнесмеътн не изразил желанието си да има свое жилище в Гърция.

 

Така след обсъждане между членовете на бившето кралско семейство е взето решение къщата, която е купена от Константин през 2014 г. за 5 млн. евро от ливанеца Марк Сурсок, да бъде продадена поради възникналите през последните години трудности със здравето му, стига потенциалният купувач да е в състояние да отговори на финансовите му изисквания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2370 |10.07.2024 Президентството още не казва кога ще връчи мандата . 0| 2466 |10.07.2024 Испания е на финал на Евро 2024. Нидерландия и Англия влизат в битка . 0| 2460 |10.07.2024 Възрастна жена се удави в Бургас . 3| 3299 |10.07.2024 "Целта на агресора бе пристанищната инфраструктура". Русия атакува Одеска област с ракети, има загинали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads