Реклама / Ads
13| 6733 |28.05.2019 АКТУАЛНО

Фандъкова, Освободителната война е продължила 300 дни, а ремонтът на ”Графа” - 384!

.
”Историческият” ремонт на столичната ул. ”Граф Игнатиев” е на приключване. Той продължи 384 дни, а закъснението от обещания срок е ”само” 237 дни. За сравнение цялата Руско-турско освободителна война е продължила десет месеца или около 300 дни...
 

Този ремонт заслужава да влезе в туристическите справочници, за да привлекат туристи от цял свят, за да видят и снимат най-дългия и най-некачествения ремонт в историята.

 

От неправителствената ”Спаси София” дежурно алармират за куп проблеми с качеството на въпросния ремонт. От организацията съобщават, че са направили обход и са документирали дефектите по "Графа", които очакват да бъдат отстранени.

Според Борис Бонев от "Спаси София" основният проблем са настилките, които са наредени криво, а между тях има големи фуги.


Притеснително било и различното качество на плочите, в резултат на което настилката е с различен цвят. Според организацията най-вероятно са вложени неподходящи материали в част от партидите, за да се спестят пари.

Активистите продължават да изреждат дефекти и недомислици по улицата: липса на спиркови навеси, засаждане на твърде малки фиданки, мръсотия и др.


Вероятно най-фрапиращото доказателство за нехайство от страна на строител, надзор, проектант и община са сгрешените тактилни настилки за незрящите, които водят хората към стени на сгради, алармират те, напомняйки, че за проблема е било сигнализирано още преди месеци, но реакция от общината все още няма.

Според "Спаси София" основната отговорност за неуспешния ремонт носи ръководството на Столичната община, което "вместо да си затваря очите и да удължава сроковете, трябваше от самото начало да санкционира изпълнителя за всички пропуски".

 

В заключение активистите призовават кмета Йорданка Фандъкова да защити обществения интерес и да накара строителя да си свърши работата, за която е получил 24 млн. лв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 17198 |15.05.2019 Бабикян: Проблемът на Борисов е, че в ”паралелния властови център” има война . 8| 8776 |27.04.2019 Кметицата на Рим - Раджи, обяви война на мафията. Фандъкова - не . 7| 17253 |09.04.2019 Войната започна. Фаворит или „мюре“ е Георги Ушев за поста главен прокурор . 63| 19988 |20.04.2018 На война като на война: следва импийнчмънт за президента Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads