Реклама / Ads
2| 4122 |19.03.2019 НОВИНИ

Спаси София: Не искаме улица, направена в час по трудово

.
Източник: Facebook/ Спаси София
Инициативата ”Спаси София” искат столичната община да възложи незабавно извършването на експертиза за качеството на вложените материали в ремонта на улица ”Граф Игнатиев”.
 

Ето какво написаха от "Спаси София" във Фейсбук:

 

Очевидна е разликата в качеството на настилките по Графа - една част от плочите задържат влага, в резултат на което са осезаемо по-тъмни от останалите. По този начин е нарушен растера, който се обезсмисля, а цялата улица изглежда грозно и мърляво.

 

Разликите остават, въпреки поредицата от дни с топло време. Вероятно става дума за различни партиди с различно качество на плочите, но е недопустимо разликата във външния вид да бъдат толкова съществени. Експертите, с които се посъветвахме, изразиха съмнение, че може да става дума за влагане на по-некачествени или неподходящи материали с цел пестене на пари, като например влагане на варовик за сметка на цимент.

 

За да се разбере, откъде идва този съществен дефект, настояваме Общината незабавно да възложи експертна проверка от независима лаборатория. Ако се докаже, че качеството на материалите за един и същ продукт не е еднакво, фирмата изпълнител и надзора трябва да понесат изключително сериозни санкции.

 

Г-жо Йорданка Фандъкова, проблемът е сериозен и няма да се реши от само себе си. Затова очакваме публично да оповестите резултатите от проверката, включително с адекватно обяснение, защо се наблюдават толкова сериозни разлики в качеството и външния вид. Вие и гл. арх. Здравко Здравков, дължите и отговор как смятате да решите този проблем, защото не искаме в следващите десетилетия да се разхождаме по улица, направена в час по трудово. След похарчени 24 млн. лв и една година мъчения, софиянци заслужаваме незабавни отговори и поемане на отговорност!

СпасиСофия #РемонтНаРемонта #ГафИгнатиев

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4262 |15.03.2019 ”Воля” спаси кворума в Народното събрание . 2| 4479 |12.03.2019 Спаси София: Незабавно премахнете „перките на акули“ от Графа . 3| 4428 |10.03.2019 Католици в Италия спасиха изтезавана българка, жертва на трафик . 1| 5243 |08.03.2019 Спаси София: Ще се простим ли с Южния парк?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads