Реклама / Ads
2| 4483 |12.03.2019 НОВИНИ

Спаси София: Незабавно премахнете „перките на акули“ от Графа

.
Източник: Facebook/ Спаси София
Незабавно да бъдат премахнати ограничителите тип ”перки на акула” от ул. Граф Игнатиев. Те са неподходящи, грозни и опасни, като за краткото им съществуване станаха причина за поредица от тежки инциденти с пешеходци - ясен индикатор, че решението не работи.
 

Затова екипът ни внесе днес официално предложение до зам.-кмета по транспорт, Дончо Барбалов (Транспорт за София) и до комисар Тенчо Тенев, началник отдел Пътна полиция към СДВР Столична Полиция, в което посочваме различни варианти за замяна на опасните ограничители с по-подходящи. Разграничаването между трамвайното трасе и пешеходната част може и трябва да бъде преди всичко визуално, а не физическо - с метални елементи по настилката или с подмяна на ивицата с настилка в различен, открояващ се цвят.

 

Стана ясно, че перките на акули са проектантско решение на арх. Пантелеев, съгласувано с КАТ и Общината. След поредния инцидент, той даже отказа да коментира собственото си решение пред медиите, въпреки че щеше да му отива да повтори крилата си фраза по отношение на целия ремонт: "Защото така е много хубаво и много ми харесва. Аз съм проектант - имам това право.". Разбира се, считаме този отказ за недопустимо и крайно неуважително към парите и средата на софиянци действие. Неспиращата поредица от глупости и неспазването на сроковете са ясен сигнал за капацитета на проектантския колектив, но и невъзможността на Столичната община да защити нашия интерес и да осигури качествена, естетична и безопасна улица. А след толкова години за подготовка, това можеше да бъде ремонтът, който да върне изгубеното доверие в капацитета на кмета и екипа ѝ да строят качествено.

 

Факт е, че сегашното "решение" създава повече опасности, отколкото предпазва хората. Ограничителите трябва час по-скоро да бъдат премахнати, защото градската среда трябва да бъде приветлива, а не враждебна към хората, особено по централна пешеходна зона. Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova - не можете да избягате от вашата лична отговорност за поредицата от тежки провали, които се случват по Графа. Колко още глави трябва да бъдат разбити по новата улица за 24 млн. лв., за да вземете мерки? Разберете, че утре някой може да се спъне и да падне под преминаващ трамвай, а тогава всяко действие ще е твърде закъсняло. Реагирайте превантивно и отстранете допуснатата грешка веднага.

#СпасиСофия #ГафИгнатиев #СпретеСеБе

 

Предложението на Сапси София може да видите ТУК.

Спаси София, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4429 |10.03.2019 Католици в Италия спасиха изтезавана българка, жертва на трафик . 1| 5246 |08.03.2019 Спаси София: Ще се простим ли с Южния парк? . 3| 4787 |05.03.2019 Спаси София: Гетото изяжда Западен парк . 0| 3962 |01.03.2019 Жените-социалистки от БСП – София: Наш дълг е да не позволяваме манипулации на нашите деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads