Реклама / Ads
1| 4232 |29.01.2019 НОВИНИ

Спаси София с призив за спасяване на Централната минерална баня

.
Централната минерална баня в София. Източник: Facebook/Подаване на лична жалба #ДаБъдеБаня
За съжаление, Столичната община не се отказва от намерението си в емблематичната сграда на Централната минерална баня да бъде направен център за събития и разширение на музея. Неразбираема и подозрителна е упоритостта на зам.-кмета по културата, Тодор Чобанов, с която защитава идеята банята завинаги да бъде обезличена в името на усвояването на европейски средства.
 

По този начин се погазват не само миналото и традициите на София, но и поколения софиянци ще бъдат лишени от възможността да се възползват пълноценно от лечебните свойства на минералната вода.

 

Ние смятаме, че уникалното предназначение на прекрасната сграда, построена върху минералните извори трябва да се запази! Зали за събития и разширен музей на София могат да бъдат приютени в далеч по-подходящи сгради като Царския дворец или Царските конюшни, както и в десетките стари и забравени индустриални сгради.

 

Практиката на градове като Будапеща, където общината управлява 8 големи бани показва, че те следва да се реставрират и развиват, защото представляват основна туристическа атракция, източник на приходи и добър имидж на града.

 

Затова призоваваме всички, които милеят за запазването на културно-историческото наследство на София и искат Централна минерална баня отново да се ползва като термален център, да попълнят жалбата и да я изпратят до кмета Йорданка Фандъкова.

 

Можете да изпратите жалбата

1) през виртуалното деловодство на Общината;

2) като я подадете лично в деловодството на ул. Московска №33 или

3) присъединете се към нас този четвъртък от 9:30ч., когато заедно с други организации и граждани ще внесем организирано жалбата в деловодството на Столичната община.

 

Нека заедно спасим най-красивата минерална баня в София защото тя принадлежи на всички и отваря възможност за развитие на столицата като разпознаваема туристическа дестинация. Нека се противопоставим на поредното нелепо намерение на управляващите, чиято единствена цел е да усвоят парите от ЕС.

 

Спаси София, Фейсбук

 

Тук можете да намерите жалбата до Столичната община и инструкции за подаването ѝ през различните канали. Надяваме се максимален брой граждани да се включат в инициативата:




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4014 |29.01.2019 В София ще има център за следене на постове във Фейсбук . 2| 3810 |29.01.2019 100 000 софиянци се отказаха от хартиените фактури за вода . 0| 3934 |29.01.2019 Вижте къде ще спира водата в София . 1| 4751 |28.01.2019 Разследват инцидент със самолет на ”Бритиш еъруейс” на летище София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads