Реклама / Ads
1| 3944 |21.12.2021 НОВИНИ

”Спаси София” и Трайчо Трайков в схватка кой пръв се е задействал за кафенето пред Народен театър

.
“Ние, както обикновено когато се сблъскаме с подобен казус, не оставяме нещата до излъчване във Facebook. Вече сме подали сигнали, като той е директно до столичния кмет Йорданка Фандъкова и до директора на Столичния инспекторат”... Ето така започва един скандал, в който главни герои се оказват “Спаси София”, кмета на район “Средец” Трайчо Трайков и незаконното заведение пред сградата на Народния театър.
 

Оказа се, че заповедите за премахването му не са заради сигнала на “Спаси София”, а благодарение на продължителна и настоятелна работа от страна на Трайков и администрацията на район “Средец”. За това обяви самия районен кмет, който се възмути, че от “Спаси София” си приписват заслугите за разрешаването на казуса. 

 

За какво става дума? 

 

Заведението пред Народния театър се оказа незаконно. Оказа се още, че не плаща наем. Издадена бе заповед от главния арх. Здравко Здравков кафенето да бъде премахнато. Собственик на търговския обект е фирма "Бул ауто рент" ЕООД. Тя е трябвало да плаща за разположените маси и столове т.нар.тротоарно право. За тази централна зона на града то е 23 лв./кв.м. Заетата площ е двойно по-голяма от разрешената в схемата, а обектът дори не е на правилното място.

 

Оказа се обаче, че не “Спаси София” са задействали институциите. Кметът на “Средец” Трайчо Трайков заяви, че по констативни актове на местната управа има вече издадена заповед, която е връчена на дружеството, въпреки че то е подало фалшив адрес. Тече и процедура за обжалване пред НАГ (Архитектура и градоустройство” към СО. 

“Поради обстоятелството, че договорът е сключен директно между СО и изпълнителят (а не с район Средец), сме изпратили цялата документация и до Дирекция “Общински приходи“, отдел “Ревизии и събиране на вземания“ към СО”, обясни районният кмет. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5281 |04.11.2021 Домусчиев държи 20% в концесията на ”Летище София”, договорът не се изпълнява, твърди транспортният министър . 2| 2995 |03.11.2021 На летище ”София” са открити 450 литра течен метамфетамин на стойност 11 млн. лв. . 7| 3350 |25.10.2021 БЕХ ще плати дълговете на ”Топлофикация-София” . 1| 3205 |25.10.2021 Шефът на ”Булгаргаз”: Ако ”Топлофикация София” не изплати задълженията си, са застрашени доставките към клиентите ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads