Реклама / Ads
15| 4700 |16.07.2008 НОВИНИ

М. Спасов: Президентът да обяви спонсорите си

.
Българските данъкоплатци не бива да връщат пари на Европейския съюз за това, че някой е финансирал нечия кампания, обяви Спасов по повод на недружелюбния доклада на ОЛАФ.
 
У нас имало влиятелни сили, които нямат интерес да бъде наказано нито едно лице от групата на Марио Николов, към която се причислява и Людмил Стойков. Въпрос към президента Георги Първанов за връзката му с Людмил Стойков пожела да отправи председателят на вътрешната комисия Минчо Спасов. По БТВ Спасов обяви, че президентът дължи такъв отговор и на хилядите селскостопански производители, които протестират, и на онези, които са изтеглили кредити, а няма как да ги покриват, поради което им предстои да фалират. Депутатът се зарече да зададе същия въпрос на президента и по време на Консултативния съвет по национален сигурност, който ще се събере утре, 17 юли. Той изрази несъгласие българските данъкоплатци да връщат пари на Европейския съюз за това, че някой е финансирал нечия кампания. Шефът на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) Франц-Херман Брюнер го заявява в официално писмо до вицепремиера Меглена Плугчиева. Писмото придружава унищожителен доклад на европейската служба след мисията й в България през юни и беше раздадено във вторник на членовете на Висшия съдебен съвет от Плугчиева, тъй като съдържа критики и към магистратите. В доклада за САПАРД се изброяват проекти за над 32 млн. евро, по които службата е установила злоупотреби. Най-голямо внимание е отделено на случая с Марио Николов, в който е замесено и името на бизнесмена Стойков. Според ОЛАФ групата на Николов част от мрежа от компании, която включва повече от 50 български, европейски и офшорни фирми.

Председателят на вътрешната комисия също обяви, че ОЛАФ е наясно с тези връзки.

Що се отнася до твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на председателя на ПГ на СДС Йордан Бакалов, че съществува заговор срещу опозицията, Спасов обяви, че такъв заговор няма. 

Спасов не коментира идеята на ДПС за това службите ДОИ и ДОТИ да бъдат отделени в самостоятелна агенция. Спроед него те трябва да останат в настоящия си вид, но най-важното е да тече информация от мафията към МВР, вместо обратно - от МВР към престъпните структури. Това било недопустимо и поради тази причина не бива тези служби да се отделят от МВР. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4544 |15.07.2008 М. Спасов: Без политически лица при чувствителната информация . 3| 5452 |30.06.2008 Президентът плаши партиите с референдум за избирателната система . 0| 6689 |29.06.2008 Джордж Буш обяви извънредно положение в Калифорния . 4| 4621 |21.06.2008 Орешарски обяви 2,7 милиарда лева бюджетен излишък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads