Реклама / Ads
4| 2878 |23.12.2021 НОВИНИ

МЗ: Празнувайте, но и спазвайте противоепидемичните мерки

.
Източник: БГНЕС
Министерството на здравеопазването препоръчва да се спазват противоепидемичните мерки по време на коледните и новогодишните празници. Сред тях са носене а предпазни маски, спазване на дистанция и избягване на местата, на които има струпване на хора.
 

Ето какво още препоръчват от МЗ:

 

Когато пазарувате за празничните дни, носете маски и избягвайте натоварените часове.

 

Редовно подменяйте своята маска, като в зависимост от това дали тя е за еднократна или многократна употреба – след като я използвате, изхвърлете я или я изперете.

Редовно проветрявайте помещенията, в които няма подходяща вентилация.

 

Спазвайте дистанция на обществените места – търговски центрове, магазини, базари, гари, автобусни спирки и т.н.

 

По възможност избягвайте местата, на които се струпват много хора едновременно.

Носете своя „зелен сертификат“, защото той ще Ви бъде изискан при посещение в обекти, за които притежанието му е задължително.

 

Не забравяйте да миете и/или дезинфекцирате ръцете си след контакт с повърхности и предмети, до които са имали досег повече хора.

 

Ако усетите макар и слабо неразположение, отложете срещите с други хора.

При оплаквания и симптоми, характерни за COVID-19, се самоизолирайте и се консултирайте с Вашия лекар. Той ще прецени дали и кога е необходимо да се изследвате за коронавирусната инфекция.

 

Ако планирате пътуване, предварително се запознайте с изискванията, свързани с COVID-19, на държавата или мястото за настаняване.

 

В празничните дни не се събирайте на големи групи поради вероятността сред присъстващите да има носители на COVID-19, които все още нямат симптоми.

Бъдете особено внимателни при посещенията на възрастни близки и роднини.

Ваксинацията срещу COVID-19 предпазва Вас и Вашите близки от тежко протичане на заболяването и евентуална хоспитализация. Планирайте своята ваксинация и не отлагайте прекалено дълго.

 

Нашето ежедневно поведение е важен аспект на борбата с вируса. В този смисъл спазването на противоепидемичните мерки и ваксинацията ще ни помогнат по-бързо да преодолеем пандемията и да се радваме на още много празници с любимите си хора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2912 |14.09.2021 Нарушителите на противоепидемичните мерки отиват директно на прокурор . 3| 2955 |14.06.2021 Нови 55 млн. лева са предвидени за фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки . 4| 3493 |11.03.2021 Дойде ли живата музика, спираме да мислим за противоепидемичните мерки, смята шефът на СРЗИ . 3| 3060 |23.02.2021 Свилена Димитрова: Опашките за ваксини противоречат на противоепидемичните мерки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads