Реклама / Ads
7| 4587 |21.04.2021 НОВИНИ

Според показания в съда: Пепи Еврото пече баницата отгоре и отдолу, за да направи Гешев главен прокурор

.
Иван Гешев
„Пепи Еврото пече баницата отгоре и отдолу, за да направи Гешев главен прокурор“. Това каза пред Софийски районен съд днес бизнесменът Илия Златанов, цитирайки служители на охранителна фирма „Делта гард“. Той се яви като свидетел по делото на „Делта гард“ срещу адвокат Минчо Спасов.
 

 Защитникът влезе в ролята на подсъдим за това, че на 20 юли в интервю за БТВ  каза, че в прокуратурата действа ОПГ , както и че Делян Пеевски командва съдебната система чрез държавното обвинение.

 

Делото стартира с разпита за Илия Златанов, въпреки отпора от страна на адвоката на „Делта гард“ той да не бъде допускан в залата.  Златанов потвърдил пред съдебния състав истинността на фактите, изложени в разследването на АКФ „Осемте джуджета“. Свидетелят обяснил как от „Делта гард“ са го информирали, че се отсрочва работата по неговия казус заради ангажимента на Пепи Еврото с издигането на Гешев за главен прокурор. „След това всичко ще се оправи“, уверявали го охранителите.  Бизнесменът е разказал, че е виждал как шефът на НСлС Борислав Сарафов и прокурор Димитър Франтишек са отивали на крак при Еврото в ресторант „Осемте джуджета“.

 

На съдебното заседание  показания даде служителка на „Делта гард“. Тя обяснила, че много от колегите й се оплаквали, че на улицата хората им викали „мутри“. Това им причинявало душевен дискомфорт и страдания.  

 

Защитата на Минчо Спасов ще поиска на следващото съдебно заседание да бъде изслушан самият Иван Гешев. Целта е да се разбере дали има контакти с „Делта град“, познава ли  Пепи Еврото и Димитър Спасов-Каратиста-собственик на охранителната фирма, както и кой е организирал контра-протестите в негова защита.  Ще бъде поискано да се изслушат и показанията на шефа на пловдивската адвокатска колегия Иван Демерджиев, който, според Минчо Спасов  пряко е бил заплашен от  Каратиста, че ще има проблеми с главния прокурор, ако продължава да се съпротивлява срещу действията на „Делта гард“.

 

След края на делото адвокат Минчо Спасов заяви пред Фрог: „Моята теза в интервюто, е че в прокуратурата действа като ОПГ. За мое учудване медиите на Пеевски и  „Делта гард“ ме нападнаха без да имат пълномощия от държавното обвинение, действайки като нейни проксита. И днес пред съда изразих учудването си, че „Делта гард“ излиза и защитава прокуратурата от моите разобличения срещу държавното обвинение“.

 

Снимка: Минчо Спасов и Илия Златанов в съда .

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 4821 |11.04.2021 Ония, които наричат управляващите "мутри" и "мафия" били популисти според Плевнелиев . 5| 2951 |04.04.2021 44.6% избирателна активност според ”Алфа рисърч” . 2| 3272 |22.03.2021 Според БНБ фалшивите пари не били реквизит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads