Реклама / Ads
1| 5796 |30.01.2017 НОВИНИ

Да се спрат 4 обществени поръчки в МВР, поиска АБВ

.
АБВ поиска служебният министър на вътрешните работи да спре 4 обществени поръчки за над 45 млн. лв. без ДДС, възложени от кабинета в оставка. Това стана ясно по време на пресконференция, в която взеха участие депутатът от ПГ на АБВ в 43-тото Народно събрание Светослав Белемезов и зам.-председателят на партията доц. Христо Михайлов, съобщи Фокус.
 

Белемезов обясни, че има достатъчно резон да бъде поискано решението на служебния министър относно съдбата на тези обществени поръчки. По думите му вариантите са да бъдат прекратени или коригирани. Той уточни, че става въпрос за общо 4 поръчки от месец януари. Първата от тях е от 27 януари, като стойността й без ДДС е в рамките на над 28 млн. лв. Тя е за развитие на възможностите на тетракомуникационните системи на МВР по външните граници. По думите му става въпрос за 17 базови станции и за закупуването на нови централи. Белемезов допълни, че другите три обществени поръчки са от по-предходна дата – 23 януари, като едната от тях е за обновяване на софтуера и хардуера на тези системи. „Говорим за бюджет без ДДС малко над 3,6 млн. лв.

 

Третата е модернизация и развиване на радиокомуникационните системи за ГД „ПБЗН“. Там общият бюджет отново е около 3,6 млн. лв. без ДДС. Четвъртата е за близо 10 млн. лв.“, обясни Светослав Белемезов.

Според него е необходимо да бъде постигнат съвършен баланс между това един закон да бъде достатъчно работещ от една страна и от друга – да не създава предпоставки за постоянното му прекрояване. Той подчерта, че грешките, които са открили, не кореспондират със Закона за обществените поръчки. Според него става въпрос за процедури, които трябва да бъдат коригирани чисто на функционално ниво. Светослав Белемезов бе категоричен, че ще се търси съдействието на служебния министър на вътрешните работи и изрази надежда, че още до края на тази седмица ще имат възможност да се срещнат с него.

 

Във връзка с преговорите, които ръководството на Алтернатива за българско възраждане води с различни политически формации за формирането на ново обединение в ляво и център на политическото пространство по време на пресконференция зам.-председателят на ПП АБВ доц. Христо Михайлов заяви, че АБВ цели формиране на лявоцентристки патриотичен блок. По отношение на разговорите с „Движение 21“ той отбеляза, че двете формации имат известни различия на идейна основа, като например отмяната на санкциите срещу Русия. „АБВ не прави и не участва в безпринципни коалиции. Разговорите с различен кръг формации от център и ляво се водят вече доста време. Ние имаме ясен мандат от нашия конгрес, който бе проведен на 15 януари, да водим кораба на АБВ към лявоцентристки патриотичен блок“, коментира още Михайлов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3903 |27.01.2017 Герджиков: Без колебание спираме съмнителни поръчки . 5| 4261 |27.01.2017 Герджиков: Можем да отменим поръчки от последния момент . 1| 4381 |23.01.2017 Христо Радков: Глобите на пътя няма да спрат жертвите . 0| 3797 |13.01.2017 МВР обявява обществени поръчки за 160 млн. евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads