Реклама / Ads
6| 3249 |23.12.2022 НОВИНИ

Сраженията в Донецк са концентрирани върху Бахмут и Авдеевка област

.
Източник: БГНЕС
Боевете в Донецк остават съсредоточени върху Бахмут и Авдеевка област, съобщават Генералният щаб на украинските въоръжени сили. Според Русия отбранителният потенциал на Украйна е изчерпан.
 

Американският Сенат прие законопроекта за разходите за федералното правителство, който предвижда помощ за Украйна в размер на близо 45 млрд. долара през 2023 година. Предстои одобрението на Камарата на представителите.

 

След като претърпя поредица от поражения на бойното поле, Русия търси победа в Източна Украйна, където от месеци се опитва да превземе малкия град Бахмут. Федерацията отново атакува населени места в Сумска област, които са на границата с Белгородска област в Русия, където не е имало бойни действия от пролетта. За това съобщава украинският генерален щаб без да дава повече информация. Ситуацията на фронтовете, съгласно доклада на Генералния щаб, остава без промяна.

 

Отбранителният потенциал на Украйна е сериозно повреден от руските ракетни удари, но военната помощ на Запада продължава. Съединените щати обещаха системата за противовъздушна отбрана "Пейтриът" (Patriot), а руският президент Владимир Путин я определи като "стара" и заяви, че Русия ще се адаптира към нея.

 

Според световните издания Киев разработва мирен план и възнамерява да представи идеите си на първата годишнина от руската инвазия. Вероятно този план съдържа десет точки. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира информацията, като заяви, че Киев трябва да приеме за реалност анексирането на украински територии от Русия.

 

Израелската разузнавателна служба Мосад пък твърди, че Иран възнамерява да увеличи доставките на "модерни оръжия" за Русия. Първата информация за доставки на военно оборудване се появи през август тази година. Едва миналия месец Техеран призна да продава дронове на Русия. Според Съединените щати Северна Корея е доставила оръжия на частната руска военна компания Вагнер, която участва в сраженията в Донбас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3140 |22.12.2022 Дмитрий Рогозин е ранен при обстрел в Донецк . 7| 3313 |11.12.2022 Украинският ГЩ: Отблъснахме руските окупатори в Луганска и Донецка области . 8| 3106 |09.11.2022 Тежки боеве в Донецка област . 10| 3179 |09.11.2022 Зеленски: Русия иска да продължи с настъплението си и отвъд Донецка област, ние няма да ѝ позволим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads