Реклама / Ads
37| 5028 |07.07.2023 НОВИНИ

Срещата Зеленски - Радев: Лъжи, инсинуации и неадекватно поведение на българския президент

.
България показа, че се връща достойно на сцената, където са нейните приятели от ЕС и НАТО. Дълбоко съм огорчен от позицията на Румен Радев, който се държа абсолютно неадекватно в срещата си със Зеленски, не знаеше кои са приоритетите на българия, взе различна позиция от тази на правителството, въпреки че външната политика по Конституция се формира от правителството.
 

Това заяви пред Нова телевизия проф. Румен Кънчев, университетският преподавател, експерт по международни отношения и сигурност и бивш зам.-министър на отбраната след вчерашната среща между българския държавен глава Румен Радев и украинския му колега Володимир Зеленски. Поведението на Радев предизвика остри реакции.


"България се върна на своето място. Вече не сме троянски кон и слаба брънка в отбраната на НАТО. Застоят свърши. Когато се говори за въоръжението сили, трябва много внимателно да се преценява какво се казва. Всяка инсинуация, лъжа или неистина от нашите политици разцепва въоръжените ни сили. Чух много от тях от лявата страна на масата. Чух няколко пъти да се каже "война" в началото, но след това се натърти на "конфликт". Чух, че войната няма военно решение - безумие за всеки уважаващ себе си генерал и главнокомандващ. Политическият имунитет не превръща лъжата в истина", коментира Владимир Миленски, бивш офицер от Българската армия.


Според Асен Генов по време на разговорите Румен Радев е говорил на езика на руската държавна агенция ТАСС.


"Той по-скоро говореше като партиен лидер с партийни клишета и сякаш се изживяваше като един бъдещ партиен функционер, а не като държавен глава с всички произтичащи от това задължения", коментира Генов.


По думите му мир в Украйна означава пълното изтегляне на руските сили от територията на страната и изправянето на виновниците пред съд. 


"Всичко останало е шикалкавене. Радев трябва да отправи тези послания към руския президент. Една държава е нападната, а ти казваш: “Спри да се защитаваш”. Това не е мир, а лицемерие", категоричен беше Асен Генов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 2751 |07.07.2023 След София Зеленски кацна неочаквано в Прага. Очаква се от там да потегли за Турция . 6| 3021 |06.07.2023 Росен Желязков към Зеленски: Днешното решение на НС е красноречив израз на искрената приятелска солидарност с Украйна . 19| 3561 |06.07.2023 Чуждестранните медии: Президентът Зеленски покани София да участва във възстановяването на Украйна . 1| 2738 |06.07.2023 Елисавета Белобрадова: Зеленски благодари на българите за грижите за украинските бежанци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads