Реклама / Ads
27| 11409 |17.06.2021 НОВИНИ

Стъки опита да заглуши Кутев по Нова тв, нахлу в тв студио, след като вече му бе дадена думата

.
Стъки нахлу в стодиото, докато Антон Кутев говореше
Защитникът на управлението на Бойко Борисов-Станислав Недков-Стъки нахлу неочаквано в студиото на Нова тв, докато гостуваше говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. Шефът на федерацията по ММА направи това, след като вече му бе дадена думата, за да обясни за финансирането, което е получавал от спортното министерство в продължение на много години.
 

Недков успя да преодолее охраната и да се появи на екрана, след като Кутев заяви, че той ни будалка. Ставаше дума за това, че според спортният министър ММА-федерацията е получила над 1 млн. лева за 4 години, а Стоки твърди, че по програмата за борба с наркотиците, са получени едва 222 000 лева.

 

Водещият Виктор Николаев настоя шефът на федерацията да напусне студиото, защото вече му е била дадена думата. Аргументира се, че Кутев търпеливо е слушал отстрани Стъки, без да се намесва. Николаев заплаши, че ще се наложи Недков да бъде изведен с охрана. Щом чу това, нападателят се изнесе.

 

След това Антон Кутев продължи да коментира актуални теми. Той уточни, че Стъки коментира само парите, които е получавал по една програма. Отделно от това федерацията му е била финансирана всяка година, както е получила и други пари по програма „Оборудване“.

 

„Разбрах защо ММА бойците се занимават с политика. Защото печелят повече от политика, отколкото от този спорт. Нито стотинка не е взела дъщеря ми. Искам да питам бившия спортен министър кои са неговите хора, както твърди той.  Откога в министерството има негови хора. Бил съм 1 час в министерството. Крайно време е да скъсаме с този тип управление. Федерацията по колоездене получава много по-малко пари от тази на ММА. В момента, в който започнеш да правиш контрапротест, означава, че нямаш друг ход. През цялото време отместваме фокуса от  тази програма.

 

Това са пари за превенция на зависимости. Те не са свършили тази работа. От 20 организации споменахме няколко. Всеки може да види кой е получавал пари по тази програма. Това са парите от хазарта, които трябва да отидат за превенция на зависимости. Не мисля, че тези пари са изхарчени добре. Начинът, по който е проведен конкурса е напълно несъстоятелен", каза говорителят.

 

"Дъщеря ми е била в национален младежки форум, тя е била в качеството си на представител на БСП. Дъщеря ми не е взела стотинка, нито младежкото обединение на БСП от ММС. Кралев ни будалка. НМФ е участвал през 2020 г., а дъщеря ми го напуска през 2019 г. - има разлика. 220 000 са по програмата за борба със зависимостите, а другите вече са издръжката на федерацията, плюс допълнителни програми за оборудване, общо всичко е над 1 млн. лв. Табличката, която той поакзваше, че те били в долната 1/3 под неговата 1/3 са почти половината федерации по карате, колоезденето, т.е. неслучайно ако сложиш колко хора обучава той трябва да е най-отдолу.", заяви Антон Кутев

 

Той допълни: "Виждам готовност в служебният премиер да бъде безкомпромисен. Той няма да стои зад хора, които са компрометирани. За това трябва да се види дали е вярно, това, което се говори за директора на НАП.  

 

Относно списъка от фирми, свързани с наказаните во закона „Магнитски“, Кутев обясни: „Магнитски“ действа върху банките. Опитаме се да ограничим пораженията върху банковата система. Чел съм за банки в Европа, които са били глобявани с 6 милиарда.

 

Всички данни за подслушването, ще бъдат дадени в комисията в НС. Неизбежно е да се спре практиката да те слушат по политически причини. Това означава, че досега нищо не се е променило през последните години. Протестите са били именно затова".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 4899 |17.06.2021 Станислав Недков - Стъки: Атакуват ме, защото ме издигнаха за президент. Спортният министър е в конфликт на интереси . 15| 8448 |16.06.2021 Кралев се оправдава за Стъки: Пише проекти и печели . 37| 17852 |16.06.2021 Борисовият ”Ипон”, Стъки... Министерството на спорта ”бръкна” в схеми за милиони . 25| 16424 |14.06.2021 Анна Цолова: Преди 8 години попитах кой предложи Пеевски и „столчето ми остана празно“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads