Реклама / Ads
6| 7542 |09.08.2015 НОВИНИ

Я. Станев: Нямам фондация и медии! 26 г. само помагам на Варна!

.
Янко Станев
Скандалният общински съветник, прогонен от 3 партии и вече започнал да ги повтаря, беше гост в ефира на Нова тв. Председателят на СДС – Варна, към днешна дата, избран на криминална конференция, се опита да внуши, че всичко изричано за него през годините са митове е легенди.
 

Нямам Фондация! Нямам медии! 26 г. съм в политиката, но не съм отговорен за състоянието на Варна! Аз много обичам Варна, готов съм да направя всичко за нея.

 

Какво още каза Янко Станев:

 

За сесията:

 

Това, което се случи на сесията на ОбС не е обичта на хората. Това е обичта на няколко души. Омръзна ми през годините все едни и същи папагали да ми се противопоставят.

 

Аз 26 г. се занимавам с политики, изведнъж се решава, че ще се борим с бутане и агитки. Ако ще е така, да си направим всички по една агитка и да видим коя ще крещи най-силно.

 

Как се решават проблеми ли? Всеки въпрос може да се реши, когато има експерти и се чуе, и приеме тяхното мнение.

 

Трудно ще ме линчуват в залата на сесията. До мен беше секретарката му, от другата страна съветник от СДС (брат му – бел. ред.).

 

Аз съм най-големия дарител на футболния клуб „Спартак”. През миналата година по документи съм дарил 32 000 лв. Накрая на годината семейството ми реши, че съм прекалено разточителен и не е редно повече да се продължава с даренията.

 

Не всички пари са ми от заплатата в ОбС. Имам дребен бизнес – търговия, занимавам се с това, с което и всеки варненец. Така си изкарвам прехраната.

 

Е, не съм сивия кардинал нито в политиката, нито във Варна. Това са митове и легенди. Отговорът на въпроса Ви дали съм сивия кардинал всъщност е как оцелявам 26 г. Това е разковничето. Истината е, че варненци избират тези, които искат да ги управляват. Управленците не ги избират агитките. През всичките тези години аз нито веднъж не съм назначен, винаги хората са ме избирали.

 

Защо не се коментира как след гласуването дойоха да ми благодарят шефа на жк „Чайка”, на феновете на двата футболни клуба. Други възрастни хора.

 

Аз работя като вас – с труд.

 

Водеща: Казвате ми, че сте трудолюбив честен човек. А Вас ви наричат политически хамелеон, варненският Пеевски и какво ли не. Твърди се, че приставате на различни партии, носейки със себе си чеиза си. Вашият чеиз са ромските гласове във Варна. Купувате ли гласове? Вярно ли е, че след като Вашите роми са гласували за Кирил Йорданов, не за Борислав Гуцанов, сте изгонен от БСДП?

 

Всякакви избори убиват митовете. Не деля вота на цигански и български. Никиога в циганските махали не са били с по-висок процент гласували. Не може да се подценяват варненци. Нямам фондация, която да се занимава с ромите. Имам 7-8 фондации, които се занимават със социално уязвимите групи, сред които са и ромите.

 

Не се купуват цигански гласове. Задържаха ме. И аз не знам защо.

 

Верно е, че на едните избори 92,6% от ромска секция бяха гласували за Кирил Йорданов, не за Гуцанов.

 

Нямам отношения с Йордан Цонев. Няма какво да коментирам.

 

Българската Сириза дирижира протестите срещу мен. Аз съм избран във Варна за човекът, какъвто има във всеки град – за забиване на стрелички в него. Черната овца. Всъщност ме мразят, защото създавам стабилност в политиката.

 

Водеща: Какво направихте за ромите през 16-е години, освен да усвоявате пари от общинския бюджет? През 2015 г. само една от фондациите, ръководени от жената на Станев е получила 530 4444 лв.

 

Първо, тези пари най-вероятно не са общински, а държавни. Няма конфликт на интереси, когато аз като председател на финансовата комисия гласувам за нпо с участие на мои близки. Не споделям мнението, че НПО-та източват средства. Според мен те всъщност предотдвратяват действията на агитките.

 

Спас Спасов – журналист: Янко станев е част от този изостанал град, разбита инфраструктура и икономика, няма прерспектива именно и за това, че той е бил част от кметските мнозинства, които съсипаха този град.

 

В момента работя по разследване, спорек което Живко Делянов получава пари за реклама в медии от общински предприятия, някои от които фаралащи. Интересно е, че офисът на този човек е на адрес, на който са регистрирани 4 фирми с участието на Янко Станев.

 

Борислав Касиков – репортер: Г-н Станев, след като така допринесохте за Варна, смятам, че е крайно време да отидете по-нашироко, защото Републиката също има нужда от вашия опит.

 

Твърдите, че Ви мразят платени агитки. Аз Ви казвам, че не само платени хора ви мразят, има и такива, които го мразят напълно безплатно

 

Янко Станев: Много често политиците стават бизнес на някои журналисти. Правите негативна реклама, правим толкова много неща, а те го наричат пудрене. Медии нямам. Станах лекар. Готов съм всичко да направя за Варна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4961 |09.07.2015 Мозер: Нямаме независима съдебна власт, изпитах го на гърба си . 0| 5677 |25.06.2015 Славчо Велков: Дефект е, че нямаме закон за антитероризма! . 0| 4511 |19.06.2015 Джамбазки: Нямам общо с агитките в Орландовци . 9| 4223 |15.06.2015 Плевнелиев: Нямаме предложение от САЩ да разположат военна техника в страната ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads