Реклама / Ads
76| 5181 |19.09.2014 НОВИНИ

Станишев: БСП два пъти спаси страната от банкова криза

.
Сергей Станишев със симпатизанти
Бившият шеф на БСПСергей Станишев, разпространи изявление, свързано с банковата криза. На страницата си във Фейсбук той обяви, че червената партия на два пъти е спасила България от банкова криза - през 2008 година по време на Тройната коалиция, както и през изминалото лято.
 

Вижте цялото съобщение:  

 

БСП СПАСИ ДВА ПЪТИ СТРАНАТА ОТ БАНКОВА КРИЗА

Настоявам стенограмите от срещите в БНБ и при президента да станат публични

 

Виждам, че кампанията е в разгара си, четейки поредната порция предизборни лъжи. Само че така не се печелят избори.

 

От самото начало на кризата с КТБ настоявам за прозрачност, отговорност и адекватни мерки от страна на БНБ и другите държавни институции. През лятото експертите на БСП бяха в активен диалог и предлагаха решения на отговорните органи. БСП предложи адекватните оздравителни мерки на срещите в БНБ и при президента Плевнелиев, за разлика от другите политически сили. Идеята за банкова ваканция беше сценарий, който да доведе до служебна победа на предсрочните парламентарни избори за ПП ГЕРБ. Настоявам пълната истина по този въпрос да излезе наяве и стенограмите от всички срещи да бъдат публикувани.

 

Банковата и финансовата стабилност са изключително важни за България. Отстоявал съм ги и като премиер, и като мандатоносител. През 2008 г., в подобна ситуация, ръководеното от мен правителство взе смели и бързи решения, за да не допусне разклащане на системата. Заслужава си да припомним, че тези решения бяха критикувани от Симеон Дянков, но сега е подходящият момент да преценим кой е бил прав. Факт е, че през 2008 г. кабинетът не допусна преди световния финансов срив да настъпи тежка банкова криза у нас.

 

Важно е възможно най-скоро институциите да направят всичко необходимо за оздравяването на банката, за да могат хората и фирмите да имат достъп до парите си, а политиците да дадат политическа подкрепа за адекватните решения, ако могат. Останалото са просто кампанийни клюки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4427 |18.09.2014 426 са избирателните секции извън страната, 30% от тях са в Турция . 15| 5347 |18.09.2014 Луна ще каже вместо мъжете кой клати страната . 1| 4527 |17.09.2014 Избирателните секции извън страната 427 . 0| 6179 |15.09.2014 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads