Реклама / Ads
55| 7972 |14.04.2014 НОВИНИ

Станишев в Г. Делчев: Ще се борим младите да останат тук

.
Голямата зала на Дома на културата в Гоце Делчев се оказа малка, за да побере над 600 членове и симпатизанти на БСП, дошли на среща с лидера на партията Сергей Станишев. Той заяви, че е изключително радостен да е за пореден път в града, който носи името на един от големите национални герои на България, велик родолюбец и патриот Гоце Делев, градът, който е по думите му е символичен за БСП, защото от него е и една от емблематичните фигури на партията Николай Добрев.
 

Станишев се пошегува с това, че не знае друг град,освен Гоце Делчев, за който хората от региона и помежду си да наричат просто „градът“. Една от основните теми, които присъстващите обсъдиха, бе предстоящите еврозибори. „Колкото повече социалистите имаме на ключови и в страните-членки, и в Европейската комисия, толкова по-лесно ще се решават въпросите на България“, категоричен бе лидерът на социалистите. Станишев коментира и публичната инвестиционна програма, според която общината получава 5 млн. и 250 хил. лева за 6 обекта, от които 500 000 за спортна зала в града. Лидерът на БСП каза, че е изключително доволен, че са предвидени значителни средства за спорта, защото по думите му трудно може да се радваме на иззключителни успехи в професионалния спорт, ако нямаме добре развит масов.
Парите за младежката гаранция ще бъдат поне двойно, ако социалистите спечелят в Европа

Преди срещата с актива Сергей станишев взе участие в дискусията на млади социалисти на тема „Изборите за европейски парламент и грижата за младите хора”.„Няма успешна държава, ако няма достатъчно млади хора, образовани, които да остават тук“, категоричен бе той. Станишев каза още, че през мандата 2005 - 2009 са свършени много неща за по-възрастните във връзка с техните пенсии, но не направено достатъчно, за да видят младите хора цялостна политика, която да им даде смисъл да остават и да се реализират тук. „Сега това се стараем да преодолеем. Само ако им осигурим добро образование, възможност за работа, подкрепа за отлеждане на деца, само тогава имаме перспектива като нация“, категоричен бе лидерът на социалистите. По думите му затова и един от първите закони на този парламент е бил свързан с младежката заетост и с конкретните стимули към фирмите, които наемат младежи. Младите социалисти заявиха пред своя лидер готовност и в тази кампания да участват активно, убеждавайки хората от врата на врата. В тази връзка те попитаха кое със сигурност може да се обещае на избирателите, ако социалистите спечелят изборите. „Ако социалистите спечелят изборите в Европа със сигурност парите по младежката гаранция за борба с безработицата сред младите ще бъдат поне двойно“, заяви Станишев.

В края на срещата председателят на БСП връчи партийни билети на новоприети младежи. Изненада за лидера бе подготвил ученик от града, който подари своята стихосбирка на Станишев.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 93| 4879 |13.04.2014 Станишев: 4 г. липсваше справедливост при средства за регионите . 97| 7366 |12.04.2014 Станишев: Смея се, когато Борисов говори за държавност . 57| 4943 |12.04.2014 Станишев в Монтана: За първи път има нова политика за СЗ България . 68| 5252 |10.04.2014 Сергей Станишев: Наследството на ЕНП са 10 млн. безработни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads