Реклама / Ads
130| 6089 |28.02.2013 НОВИНИ

Станишев: ГЕРБ докараха страната до разорение

.
Ситуацията в страната е изключителна тежка. Освен политическата криза има финансова, обществена и социални кризи. Страната е в безвластие. Това най-много личи в здравеопазването. Цялото ръководство на НЗОК трябва да подаде оставка.
 

Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев на специална пресконференция. Вчера представихме пакет от мерки на президента, които служебния кабинет трябва да изпълни, продължи той. Президентът посочи днес датата 12 май провеждането на предсрочните парламентарни избори. Ясно е, че той не е готов със служебното правителство и се опитва да бави изборите.

На 28 април било Цветница. Еми, то всяка неделя има църковен празник. На 12 май е Свети Тома, ако не се лъжа. Това какво означава, да не провеждаме избори ли, попита Станишев. Служебното правителство трябва да докаже, че не е продължение на управлението на Бойко Борисов. То трябва да освободи политическите кабинети и да проведе честни и почтени избори. Ръководството на МВР трябва да се деполитизира и да се отърве от наследството на Цветан Цветанов. Настояваме служебното правителство веднага да назначи нов състав на ДКЕВР и да се намалят цените на електроенергия, защото това е възможно, категоричен беше Станишев.

Трябва да се забрани спирането на тока на гражданите и да се въведат диференцирани цени. Парламентът трябва да гласува тези промени незабавно, а не да се занимава с незначителни неща, продължи соцлидерът. Много е тежка ситуацията и служебното правителство трябва да гарантира социалните придобивки на най-бедните граждани. То трябва да разкрие цялата картина и цялата истина за положението на държавата. Трябва да се актуализират бюджетите на детски градини и училища. Също и на БАН. Веднага трябва да се замразят студентските такси. Ще наблюдаваме под лупа заседанията на Министерския съвет, които предстоят и ще алармираме обществото за всички нередности, закани се Станишев.

Всяко едно действие на администрацията трябва да се наблюдава внимателно и където има възможност да се режат разходи, които после да се насочат за социални нужди. Контрабандата си върви съвсем спокойно, обяви Станишев. Това е едно ограбване на държавата и начин на действие на Борисов и Цветанов. Това са само част от мерките, които ние представихме на президента. Това правителство докара хората до мизерия. Това правителство покровителства монополите и олигарсите. Те трябва да понесат ясна отговорност за това, че докараха страната до разорение. Имаме информация, че в почти всички министерства се унищожават документи, които разкриват истината за управлението на ГЕРБ, обяви той.

Пак заявявам най-категорично, че независимо от следващите резултати на парламентарните избори, аз няма да бъда министър-председател, обеща Станишев. Тук не става въпрос за политически игрички и задкулисни договорки. Носител на промяната ще е политиката на БСП. Ние искаме да а я реализираме в диалог с хората. Ще преценяваме дали в листите на БСП ще има хора от гражданското общество, които участват в протестите. Основната цел е следващото правителство да не бъде на ГЕРБ, завърши той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6713 |28.02.2013 Красимир Велчев: Може би аз трябва да си отида от ПГ на ГЕРБ . 46| 6718 |28.02.2013 ГЕРБ: Няма причина Борисов да не бъде пак премиер . 77| 6566 |27.02.2013 Станишев: Няма да съм бъдещия премиер на страната . 63| 5572 |26.02.2013 Сергей Станишев: България се нуждае от избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads