Реклама / Ads
70| 4878 |09.06.2013 НОВИНИ

Станишев: С ГЕРБ няма промяна

.
Сергей Станишев Източник: Булфото
Две трети от българите гласуваха против управлението на ГЕРБ. БСП не цели властта, а цели да се реализира промяна и затова за първи път в България е съставено програмно правителство с ясни ангажименти. Аз не съм архитектът на този кабинет. Архитект са българските граждани. Не съм предлагал нито един министър.
 

Това каза Сергей Станишев, председател на БСП, в студиото на „Тази неделя” по бТВ. Той заяви, че „правителството обяви спешните си мерки, програмата си за първата година и половина, за да хване следващия бюджет, когато могат много политики да се разгърнат реално, и една програма за цял мандат”.

Първата е увеличаване на парите за отглеждане на деца до 2 г. Управлението на Бойко Борисов замрази всички социални плащания”, заяви Станишев с уговорката, че „това не са хвалби”.

Станишев увери, че няма тайни договорки между партиите, а има ясна позиция на всички.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров следва свой собствен сценарий, защото не иска да участва в този на Бойко Борисов. Бившият премиер разбил и смачкал партията на националистите за благодарност, че правителството на ГЕРБ е било избрано с подкрепата на „Атака”.

„Хората искат стабилност, искат промяна, искат работещо правителство с ясни ангажименти. Само че с ГЕРБ няма как да се случи промяна. Излизат все повече наяве истините за онова управление, което мачкаше всичко. Не се боря за власт за себе си, имам кауза на промяната”, допълни лидерът на БСП.

Лидерът на социалистите разказа, че докато пътувал за Брюксел, при него дошъл бизнесмен и му разказал, че държавни служители са го рекетирали. „Тази практика десетки, стотици хора са ми я разказвали, но на ухо”, поясни Станишев, според когото това е „моделът на газене на ГЕРБ”.

„Никога не съм имал скрити договорки с ГЕРБ, за разлика от много други. Политици. Всеки, който се е договрил с Борисов, е бил излъган от него. Аз съм щаслтив човек, защото не съм”, изтъкна Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5623 |08.06.2013 Цветлин Йовчев: Нямам изкушения за властта, затова си тръгвам лесно . 58| 5518 |08.06.2013 "Росатом": Няма ултиматум за АЕЦ "Белене" . 8| 5347 |07.06.2013 ГЕРБ ще брани Закона за здравето . 18| 5371 |07.06.2013 От ГЕРБ се завъртяха в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads