Реклама / Ads
51| 4851 |28.04.2013 НОВИНИ

Станишев: ГЕРБ пестяха от социални дейности, защото от тях не може да се краде

.
Сергей Станишев
Законът за младежката заетост ще е приоритетен за БСП.
 

Образованието, заетостта и политиките в подкрепа на майчинството и отглеждането на деца са трите основни приоритета, които председателят на БСП Сергей Станишев представи в Русе. В крайдунавкия град днес той участва в национална среща по проблемите на младите хора.
 

Според Станишев еднаквото финансиране на частното и държавното образование, каквото искат ГЕРБ, не е справедливо, особено при този недостатъчен ресурс за държавното образование. Лидерът на социалистите изтъкна, че при неговото управление парите за образование бяха 4,3% от БВП, докато сега са едва 3,5%. Станишев отбеляза, че таксите за висше образование се увеличават, защото правителството на Борисов намали субсидията за държавното образование. „ГЕРБ пестяха пари от майки, от пенсионери, от образование. Защото от социални дейности не може да се краде, а трябваше да режат лентички. Друг е въпросът, че по наше време беше построено повече отколкото по времето на ГЕРБ”, добави председателят на БСП.
 

Станишев обърна специално внимание на младежката гаранция, която социалистите се стремят да наложат в цяла Европа като мярка в борбата с безработицата. Лидерът на БСП обяви, че Законът за младежката заетост ще е сред първите, които левицата ще внесе в новия парламент. Станишев с тревога изтъкна, че безработицата при младите хора в България реално достига 40% и повечето от тях не виждат перспектива за себе си.
 

„Ние за разлика от върхушката на ГЕРБ няма да си извеждаме семействата в чужбина. Оставаме тук. За нас са важани проблемите на хората – икономиката, безработицата, доходите, заетостта”, каза Станишев. По думите му е налице разколебаване и тотална деморализация на ГЕРБ. „Вече много хора в полицията се замислят дали да правят това, което им се поръчва от Цветанов”, добави лидерът на БСП. „Волята за промяна трябва да победи волята за власт”, каза водачът на листата на Коалиция за България в Русе и Враца Янаки Стоилов и изтъкна намерението на левицата на осъществи реиндустриализация в България. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 4749 |28.04.2013 Станишев: БСП се бори за каузата всеки българин да живее достойно и свободно . 50| 5329 |27.04.2013 Станишев: Няма да допуснем житницата на България да бъде отровена . 17| 5301 |27.04.2013 ГЕРБ заличи 400 000 работни места докато се заниамваше с подслушване и рекет . 102| 7920 |27.04.2013 Цв. Цветанов: При втори мандат на ГЕРБ, другите се разпадат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads