Реклама / Ads
67| 5759 |22.11.2013 НОВИНИ

Станишев: Готов съм да водя преговори с Борисов

.
Източник: Булфото
Когато през 2001 година се върна бившият монарх, се създаде спокойна атмосфера. ГЕРБ обаче я разруши, отправи упрек към бившата управляваща партия лидерът на БСП Сергей Станишев.
 

 

По думите му през последните месеци се насаждала омраза. „Тези, които имат икономически и политически интереси насаждат нетърпимост. 4 години всяко недоволство се потискаше и то подобно тенджера по налягане избухна през февруари”, допълни социалистът в "Лице в лице" по bTV.

 

Той е убеден, че ескалацията на напрежението на 23 юли е заради наличието на организирани групи, чиято цел е била да нахлуят в парламента и да пребият експерти, депутати и прочие. „Аз уважавам правото на всеки човек да протестира, но не е справедливо да се ограничават правата на други граждани”, коментира Станишев ситуацията с белия автобус, с който бе направен опит да бъдат изведени депутати от парламента през юли.

 

По думите му общественото напрежение на 12 ноември също било създадено от организирани за целта хора. Те били докарани от приближени на Бойко Борисов.

 

Станишев се усъмни, че Реформаторският блок няма да се коалира с ГЕРБ. „Ако това не е така, нека да направят официално изявление. Според мен Реформаторският блок се превръща в патерица при завръщането на ГЕРБ на власт”, убеден е депутатът и допълни, че е готов да води официални разговори с Борисов за националните приоритети.  

 

Той е категоричен, че ако негови съпартийци се отцепят от БСП, те няма да приемат коалиция с Борисов и Цветанов.

 

Станишев е сигурен, че промяната, за която се говори в предизборната програма на Орешарски, вече е факт. „ Приет е бюджетът на първо четене. Той е изцяло социален, антитеза на бюджета на Борисов и Цветанов”, посочи като стъпка към промяната социалистът. Той изтъкна, че Международният валутен фонд е одобрил актуализацията на бюджета.  

 

Другата крачка към промяната е изпълняването на голяма част от исканията на КНСБ. „От 30 техни искания бяха изпълнени над 20. Тези хора дойдоха със справедливи искания”, оцени Станишев.

 

Той коментира и темата за АЕЦ „Белене” и изграждането на 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй”. И едната, и другата централи са необходими, тъй като след време старите мощности трябва да бъдат извеждани, припомни депутатът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4873 |22.11.2013 Сергей Станишев: Разходите на БСП са няколко десетки хиляди лева . 23| 5459 |22.11.2013 Станишев: Сигурността е ОК, 10 000 бежанци не са проблем . 77| 5182 |21.11.2013 Сергей Станишев: Спекулира се, че записът по случая „Мишо Бирата” е манипулиран . 47| 5222 |21.11.2013 Сергей Станишев: КСНС отправи важни послания към гражданите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads