Реклама / Ads
130| 5212 |21.06.2013 НОВИНИ

Станишев: Обществото ни се събуди

.
"В момента България се намира в процес на трансформация и на освобождение от 4-годишно авторитарно управление, четири години, през които имаше един командир, който командваше всичко, и управляваше държавата в интерес на една малка група от хора", заяви Сергей Станишев, лидер на Българската социалистическа партия (БСП) и президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС), на конференц
 

Станишев се обърна към председателя на групата на жените от ПЕС Зита Гурмей с думите – „Зита, ти винаги се намираш на най-горещите точки по света.

Е и тук не е само топлата температура, но е нажежена и политическа обстановка”. „През февруари тази година, след три години подтискане, обществото ни се събуди и се случи ефектът на ”тенджерата под налягане” - след огромен натиск всичко избухна. Над 150 000 български граждани излязоха на улиците.

Началният тласък за тези протести бяха цените на тока, но истинският мотив бе усещането за липса на държавност”, отбеляза Сергей Станишев. По думите му, от тогава до сега българското гражданско общество е будно и казва, че всяка грешка и всяко неотчитане на общественото мнение ще предизвика нужната реакция. „Това е ясно послание към новото правителство. Този урок беше отчетен от правителството, от министър-председателя, последваха бързи корекции, ясни позиции.

Най-важното сега е новото правителство да работи за хората”, посочи още лидерът на ПЕС и на БСП. Като предприети мерки от страна на кабинета „Орешарски” Сергей Станишев посочи приетия от Народното събрание план за действие на правителството, който включва спешни мерки за хората, за бизнеса и за укрепването и развитието на демократичните институции. „Този план няма да е лесен, защото бюджетът е сринат, няма резерви и се изисква много ясна воля срещу контрабандата и срещу източването на бюджета”, коментира още Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 148| 6243 |20.06.2013 Станишев: Дълбокото противоречие на КНСН е заради позицията на ГЕРБ . 163| 7112 |19.06.2013 Станишев: Пеевски беше предложен с чисти мотиви . 136| 5479 |15.06.2013 Станишев: Ще подкрепим решението на премиера да предложи друг шеф на ДАНС . 95| 5894 |14.06.2013 С. Станишев: Да дадем шанс на Пеевски!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads