Реклама / Ads
9| 4888 |04.08.2010 НОВИНИ

Станишев създал безобразия и в контраразузнаването

.
Бойко Борисов
Тактика на Станишев е да ни вкарва да разкриваме безобразията, обяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция днес, визирайки огласеното по-рано от финансовия министър Симеон Дянков споразумение на тройната коалиция за фискалния резерв.
 
То стана повод прокуратурата да проверява финансовият министър.
Министър-председателят намекна, че предшественикът му е вършел безобразия и в контраразузнаването, но отказа да даде повече информация, защото била класифицирана.

После Борисов се прекръсти, твърдейки, че се заклева, че говори истината. Станишев, ако иска да си каже за какво говоря, този път да го пипнат за още един документ, призова го премиерът.

Според него безобразията в контраразузнаването струват много пари на българските данъкоплатци, но не пожела да уточни щетите, защото главният прокурор нямало да му направи компромис и ще го разкарват по следствията, обясни Борисов.
Той беше категоричен, че от американска страна на никакви нива с него не е разговаряно на тема, свързана с противоракетната отбрана. Но като член на НАТО страната ни ще се включи, ако това е натовска стратегия и касае отбранителната стратегия на пакта. Бойко Борисов подчерта, че до този момент няма никаква промяна в българската позиция по проблема. Премиерът отрече още американският посланик у нас да е лобирал за назначаването на Красимир Катев за нов шеф на агенция "Митници", и обяви, че за пръв път чува това име.

По време на пресконференцията Борисов не подмина и темата с назначението на Шкумбата за български консул в САЩ.
Шкумбата има много почитатели и е далеч, далеч над капацитета на хора, които са назначавани в българската дипломация през последните години. Този човек поне е изкарвал парите си със своя талант, старал се е, родолюбец е и мисля, че сред нашата общност там ще се справи добре, защити кадровото решение премиерът. Той смята, че по-неподходящи са назначените хора в посолството ни в Лондон.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5362 |02.08.2010 Борисов: Разликата между мен и Станишев е 1 млрд. лева . 53| 8611 |31.07.2010 Станишев измисли нова абревиатура на ГЕРБ . 4| 5022 |29.07.2010 Прокуратурата погва нов министър на Станишев . 36| 6751 |24.07.2010 Станишев: Разпечатайте кой е говорел с Трактора, кой е ял и пил на “Спартак”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads