Реклама / Ads
16| 4719 |25.05.2011 НОВИНИ

Станишев: Управлението на Борисов ни връща в 2004

.
Сергей Станишев
Изказванията на премиера Бойко Борисов, че не изключва предсрочни парламентарни избори са по-скоро пореден медиен трик от страна на министър-председателя. Такава позиция изрази лидерът на БСП Сергей Станишев.
 

Нека депутатите от ГЕРБ подкрепят вота на недоверие и така по естествен начин ще се стигне до избори 3 в 1, допълни още той.

По думите на Станишев това са само хвърлени думи в пространството,  тъй като той има дълбоки съмнение в искреността на премиера, че е готов за предсрочни избори, подчертавайки: "Нас няма какво да ни плаши с предсрочни избори".

Лидерът на столетницата е убеден, че БСП ще получи много по-добър резултат от вота 2009, както и че ГЕРБ ще отбележат по-ниска избирателна подкрепа от лятото на 2009.

Левицата не се притеснява толкова от предсрочни парламентарни избори, а по-скоро от това какво ще се случи след тях.
Най-голямото ми притеснение е от наследството в икономически и социален план, изтъкна Станишев.

Той коментира, че това е първото правителство, което не се интересува от хората. Като доказателство за това той посочи, че увеличение на пенсии и заплати управляващите обещават едва през 2013. В условията на тази инфлация, която е в България, в условия на тази безработица, която нараства, е може ли така, попита червеният лидер.

Сергей Станишев каза още, че със своето управление ГЕРБ създават политическа криза. Това правителство е непредсказуемо, допълни той. Когато по време на икономическа криза държавата, която трябва да внася стабилност, внася нестабилност, това създава предпоставки за задълбочаване на кризата, смята соцлидерът. Правителството, по думите му, се е провалило в икономическата и социалната сфера.

Кризата се създава от самото управление, смята Сергей Станишев. И вместо да излизаме от нея, у нас тя се задълбочава. Безработицата вече е 12%, което ни връща към 2004 година, допълни бившият премиер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8203 |24.05.2011 Борисов стана "негово превъзходителство" за читалищните дейци . 20| 5302 |22.05.2011 Р. Христов: Имам кураж да се боря с Б. Борисов . 15| 5069 |21.05.2011 М. Манолова: Борисов уволнява заради вота на недоверие . 45| 4919 |21.05.2011 С. Станишев: Правителство е вредно за страната, то трябва да си ходи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads