Реклама / Ads
0| 3024 |15.12.2021 НОВИНИ

Станислав Младенов: Работата в аванс по Плана за възстановяване ще позволи да го стартираме по-лесно и бързо

.
Станислав Младенов
Работата в аванс по Плана за възстановяване и устойчивост ще позволи по-лесно той да бъде стартиран в България, когато преминат всички технологични процеси и преговори по него. Това заяви Станислав Младенов - експерт в Съветите по икономика към НС на БСП и на Градската организация на столичните социалисти. Той присъства на Powers Summit, иновативната платформа за градивен оперативен диалог между властта, бизнес лидерите и гражданския сектор, който беше част от Webit Global Impact Week. Един от дискусионните панели беше посветен на Плана за устойчивост, енергия и ”зелена сделка”.
 

"Оптимист съм по отношение на работата на новото правителство след това, което видях и чух по време на панелите и дискусиите от Powers Summit, коментира Станислав Младенов - Българският бизнес и гражданите се нуждаят от далновидни политици и от разумни решения. Потенциалът, който видях в първия ден от Webit, е обнадеждаващ".

 

Според Станислав Младенов, забележките на Европейската комисия по Плана за възстановяване и устойчивост са абсолютно нормални. "Те са правени и през годините, но ние така и не сме взимали мерки. В икономическата програма забележките са по-скоро технически, отколкото чисто концептуални и философски, коментира той. - Много е важно обаче сега внимателно да обмислим положението и да работим далновидно. Защото имаме да договаряме 70% от средствата по Плана за възстановяване и устойчивост и така или иначе вече генерираме забавяне. Затова разумното управление изисква да предприемем мерки. Във времевите графици в повечето фишове за първите месеци са заложени анализи, експертни оценки и предпроектна работа. Тези дейности не изискват финансов ресурс и може да бъдат извършени в обхвата на настоящата работа на съответните държавни компании".

 

Станислав Младенов даде пример с Проектен фиш №7 - Програмата за публична подкрепа за развитие на индустриални зони, паркове, сходни територии и привличане на инвестиции. Първите 9 месеца в него са заложени за пазари, средства, предпроектна работа, анализ и експертна оценка за идентифициране на потенциални проекти за стратегически инвеститори за осъществяване на инвестиции в Република България. 

 

"Едно авансово изпълнение на този времеви график по Проектен фиш №7 и работа по предварителните насоки за кандидатстване, са напълно разумна дейност в момента, коментира още Младенов. - По този начин може да скъсим и оптимизираме всички периоди за работа в Плана за възстановяване и устойчивост. А това ще позволи по-лесното му и бързо стартиране".

 

Станислав Младенов е категоричен, че работата в аванс по Плана за възстановяване и устойчивост ще даде повече яснота на потенциалните инвеститори и по-голяма прозрачност на самото му управление.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2934 |13.12.2021 Радев: Нападките към служебното правителство са отличен атестат за работата му . 25| 5629 |03.12.2021 Петков: По разбитите ни пътища се разминават Майбаси на корумпирани лобисти. Време е да си свършим работата . 51| 3250 |18.11.2021 Здравният министър: Сертификатите си свършиха работата. Пречупихме вълната, но може да има нова февруари . 2| 3144 |22.10.2021 Зеленият сертификат не спря работата на автошколите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads