Реклама / Ads
0| 7672 |12.06.2022 НОВИНИ

Стефан Гамизов: Александър Николов излъга, Трифонов му се е бъркал в работата, енергетиката е в ръцете на ДПС

.
Стефан Гамизов
Налага се да напиша втори пост тази сутрин, защото лъжите вече не мога да ги търпя на тези от ИТН. Александър Николов, все още министър на енергетиката, каза следното в интервю по бТВ: “Николов подчерта, че партийният лидер (Трифонов) не се е бъркал в работата му, а единствената инструкция, която е получавал, е да действа така, както прецени че би било най-добре за обществото. Този, който възлага задачи, е премиерът”.
 

Това не е вярно и мога да го потвърдя директно от първа ръка.


Когато стана катастрофичната авария с ХА-4 на ПАВЕЦ “Чаира”, няколко дни след нея, имах среща с Кирил Петков в рамките на обичайните ни задължения като компания към Тошиба Корпорация, която е изградила тази централа, а ГЕРБ и ДПС изхвърлиха от нея след отказ на директен намек за корупция.


Кирил Петков се държа разумно и държавнически, но бях много изненадан, че каза, че не може нищо да нареди на Александър Николов, защото управлението не било, както по времето на Борисов (цитирам Петков), макар конституцията да казва друго за премиерските задължения.


Това после се потвърди напълно, защото Александър Николов направи действие след действие заедно с човек отговарящ за интересите в енергетиката на санкционираните от САЩ и ЕС, който е началник в БЕХ подготвящ схеми за злоупотреби с батерии от задавашите се пари от ЕК, да предпазят предполагаемо виновната за катастрофичната авария австрийска фирма, както и подведоха Асен Василев, да участва в интрига с цел да създадат хаос и да не може да се разкрият истинските причини за аварията, които се коренят някъде в годините на “животинското” използване на ПАВЕЦ “Чаира” от ДПС за производство на електроенергия за подбрани наши хора и некадърен ремонт през последните години.


Кирил Петков нямаше никакъв достъп до енергетиката и аз го видях с очите си.


Възможно е Асен Василев да е имал, защото го манипулираха, но и за това се съмнявам.


Енергетиката при Александър Николов беше оставена и е в ръцете на ДПС, санкционираните от САЩ и ЕС, и руснаците директно.

 

Стефан Гамизов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6772 |09.06.2022 Л. Стефанов: Все едно някой е сложил лицето на Трифонов върху фигура на Борисов и му е сменил гласа . 0| 3753 |01.06.2022 Стефан Цанев: Младите в политиката се чувстват като екскурзианти, които искат да покажат бабаитлък . 0| 3697 |01.06.2022 Експертът Стефан Гамизов: Има “черен” пазар на руски втечнен газ. Да не се окаже?... . 0| 5645 |28.05.2022 Иван Бакалов: Стефан Янев ще помпа мускули като анти-евро партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads