Реклама / Ads
5| 5961 |14.12.2022 НОВИНИ

Илиян Василев: Видях фалита на един политически модел. Манол Пейков: Първите генератори са в Одеса

.
Илиян Василев и Манол Пейков в предаването на Люба Кулезич
Днес видях фалита на един политически модел. Това, което виждаме днес е като че ли последно Борисов и модела опитаха да наложат своя дневен ред на обществото. Този модел удостоверява благоденствието на група хора, които стават богати чрез властта. ГЕРБ е партия на милионерите. Всички до един са милионери.
 

Това каза в “Честно казано” по Евроком Илиян Василев.  

Излизането им на пазара на труда, едва ли би произвел такъв резултат. Отначало беше БСП от  времето на Първанов и Румен Овчаров. След това ДПС, но модела ГЕРБ е успешен. Вие сте млад човек и искате да сте успешен. Два са пътищата - един да отидете да учите в Харвард, без да имате гаранция за успех. Другата версия - влизате в асансьора на властта и чрез място, което ще ви намерят, на 31 години вие се отказвате мултимилионер. 

 

Тези хора са много посредствени. Представете си ги на пазара на труда. 

В България мераклиите за власт никога не са свършвали. Несъстоялия се министър на енергетиката Николай Павлов - днес СГП отказа да образува производство срещу него по сигнала за една цесия. Имам документи, които доказват, че той е заблудил МС, подвел е БЕХ и министъра на енергетиката. 

 

Николай Павлов трябваше да има трибуната. Поставиха го в режим на диалог и конфронтация със самия Петков. От професионална гледна точка той е нискоквалифициран човек. Той не разбира какво говори. Той няма понятие от търговия с газ. Цялата група, която ръкопляска, той им е важен. Ако те изпуснат контрола върху енергетиката, те ще загубят привилегиите си. Въпрос е на битка за парични потоци. Класата на държавните партийни милионери, те скачат. Много поздрави от мен на Делян Добрев. Спечелих делото срещу него. При Добрев и Николай Павлов отсъства морала. Проблемът на България е по кой път ще тръгне. Те контролират медиите - от едната страна Андрей Райчев, от другата страна Харалан Александров. 

 

Изборът е между хората, които живеят нормално и паразитната класа. Митът за органичната путинофилия е тотален мит. Той има две цели. Поддържа се изкуствено, но той не е към Путина, а към парите. Те контролират медиите и това е големия проблем. 

След този фалит на ГЕРБ те вече няма да казват, че могат да управляват. Битката е такава, че ПП и ДБ трябва да се организират в по-голям отбор. 


Манол Пейков: 

Нямах време днес да гледам НС, само се информирах по периферни канали, защото работя сам, работя с малка група доверени хора и се налага да си посвещавам цялото време на подготовка на пратките. Трябва ни физическо време да превърнем тези пари - над 600 000 лева. Тази кампания се затъркаля като снежна топка но планински склон. Продължават хората да изпращат пари. Генераторите са 187. И 14 дарени.

 

Това нещо е по-голямо от мен, хората ме спират по улиците. Запалих тази искра, но тази енергия я има в обществото. Някой трябваше да даде старт и да канализира енергията. Отчетността и прозрачността е правило номер едно. Има новина - първия камион пристигна в Одеса. Преди минути получих видео от разтоварването на първата пратка с 23 генератора. Това са 2, 5 тона генератори. Предстои изпращането на останалите генератори на 95 % преди Коледа. В бесарабските села няма и вода. Много бомбоубежища не са екипирани с генератори. Има български училища, болници около Херсон има запитвания. За там става дума по-големи генератори. Поръчахме 5 големи генератори. 

 

Огромната работа в България я вършат доброволци. В Пловдив има адекватна грижа. Удивен съм, през последните дни хората ме спират на улицата и ми благодарят, сякаш съм написал “История славянобългарска”. Дарители са над 2500. Това са истинските българи. Армията ни е много пробита от вътре в путинофилия.  Хиляди хора даряват между 1 и 30 000 лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3376 |12.12.2022 Николай Василев: Кабинетът е измислен, покрива по-голямата част от политическия спектър . 0| 3535 |11.12.2022 Вицепрезидентът Илияна Йотова към ПП: Срещи с Борисов – това е една от най-бруталните и безпардонни лъжи . 0| 3250 |10.12.2022 Илияна Йотова за кабинет ”Габровски”: Оценявам смелостта . 3| 3102 |07.12.2022 Два антикорупционни законопроекта - във фокуса на депутатите. ГЕРБ и ДПС видяха несъвършенства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads