Реклама / Ads
15| 4821 |23.10.2022 НОВИНИ

Стефан Янев:Трябва да се стремим към създаването на конструкция за мнозинство

.
Стефан Янев Източник: БГНЕС
Готов съм да работя с всяка партия по теми, по които имаме съвпадения, каза лидерът на „Български възход”Трябва да се стремим към създаването на конструкция за мнозинство, което да излъчи правителство. Под конструкция провиждам мнозинство от 160+ депутати. Това може да е коалиция, а може и да не е. Готов съм да работя с всяка партия по теми, по които имаме съвпадение. Това каза в ефира на NOVA, лидерът на ”Български възход” Стефан Янев.
 

По думите му първият ден от Народното събрание като че ли е бил предизвестен. "Знаеше се, че няма да даде резултат, защото партиите влязоха в типично предизборната си реторика. В края на първия ден предложих решение - да се обединим около една личност, която да подкрепят всички 240 депутати, а вторият вариант е да се получи мнозинство", заяви той. И допълни, че дори с "Възраждане" няма толкова силни разделителни линии, че да няма път за консенсус. 

 

Той подчерта, че в близките месеци трябва да се реши въпросът със съдебната реформа. В него има скрит залог. „Нямам против нищо към никоя партия. Готов съм да работя с всяка партия по теми, по които имаме съвпадения”, каза Янев и потвърди, че по темата „Съдебна реформа” имат съвпадение с „Продължаваме промяната”.

„Ако не се справим със съдебната реформа, няма да дойдат парите по Плана за възстановяване”, каза Янев.

 

Що се отнася до конструкцията от 160+ гласа, Янев обясни, че тя може да бъде коалиция, може и да не бъде.

 

„Ако е коалиция, тя ще е в състояние да излъчи кабинет. Ако не може, да гледаме бюджета за следващата година и да отиваме на избори”, заяви Янев.

 

По думите му от самото начало партията му е отговорила, че ще отиде на разговори с всеки, който ѝ изпрати покана. "Когато седнат лидерите на масата, да се води сериозен разговор, ще седна и аз. Срещата с контактната група е била проучваща позицията. Да се види има ли основа за продължаване на диалога", обясни Янев. И уточни, че подкрепата на БВ за Рашидов е продължение на принципите на партията.

 

"Ние нямаме против да се дава оръжие на Украйна, ако бъде заменено, защото нямаме излишно оръжие. Виждаме, че и други мислят така", посочи той. И отрече да е оказвал натиск за освобождаването на Александър Николов като зам.-министър на енергетиката.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6027 |21.10.2022 Стефан Янев: Това не означава, че има нова четворна коалиция . 2| 3423 |20.10.2022 Стефан Янев: Колко още да продължаваме в този дух? . 4| 12966 |19.10.2022 Стефан Янев: Ще искаме одит за 10 -15 личности, които ни поляризират . 4| 2998 |18.10.2022 Партията на Стефан Янев решава кого да подкрепи за шеф на НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads