Реклама / Ads
2| 3071 |22.12.2022 НОВИНИ

Стефан Янев посочи, че не поставят задължително условие за участие в кабинет

.
Стефан Янев Източник: БГНЕС
Лидерът на ”Български възход” Стефан Янев коментира, че е добре минималната работна заплата да е възможно по-висока: ”Разсъжденията са колко може да си позволи държавата. Трябва да е свързано с ясна обосновка и с това какви биха били приходите в бюджета така, че тази минималната работна заплата да може да бъде гарантирана. Без да е ясно как ще се отрази на бюджета, създава трудности на бъдещ редовен кабинет”, посочи Янев.
 

Стефан Янев каза, че не бива да се говори за третия мандат, преди да е изчерпан вторият. Янев посочи, че все пак последователността в работата е важна. Според лидера на "Български възход" няма значение при кого ще отиде третият мандат, защото те ще участват в разговорите конструктивно. 

 

Стефан Янев добави, че трябва да има разбирателство между партиите, за да се излъчи редовно правителство, което да предложи бюджет: "Тогава въпросът с минималната работна заплата ще бъде по-лесно решен", смята той.

 

Стефан Янев каза по БНТ за парламентарната група на Български възход" не е ключово "участието в политическия живот, за да искат постове." Янев каза, че те търсят "реализация на политики и решения. Не поставяме условия за задължително участие в кабинет. По-важно е какви политики и механизмим ще предвижда този кабинет", уточни той.

 

Стефан Янев подчерта, че от "Български възход" държат бъдещото редовно правителство да е съставено върху основите на коалиционно споразумение. Така, по думите му, ще е ясно върху чии плещи пада политическата отговорност. Янев заяви, че не подкрепят закон, който да е фокусиран само и единствено върху личността на главния прокурор, в случая Иван Гешев. Янев посочи, че "Контролът върху главния прокурор - нямаме против да има такъв, но не трябва това да се изгражда законодателство за един човек, което противоречи на Конституцията. Цялостна правна и съдебна реформа - да. Не конкретно законодателство за конкретен човек", обясни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3983 |22.12.2022 Атанас Атанасов от ДБ посочи, че има огромно противоборство между статуквото и новите реформаторски партии . 0| 2991 |22.12.2022 Пендаровски посочи, че вписването на българите в Конституцията, не нарушава идентичността на македонците . 5| 3034 |21.12.2022 На Стефановден (27-ми декември) ще отпътува научноизследователският кораб за Антарктида . 0| 3156 |19.12.2022 Премиерът на Косово посочи, че блокадите в страната няма да останат дълго

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads