Реклама / Ads
0| 3025 |27.07.2022 НОВИНИ

Стефан Софиянски: Планът за възстановяване е грешен, щом ни трябват 22 законови поправки

.
Стефан Софиянски
Ако правя програма днес, бих направил една програма от една точка – приемане на Плана за възстановяване. Това каза Стефан Софиянски, бивш министър председател и 10 години кмет на София. Тази тема бяга от вниманието и не е фокусът, и не е центърът на дебатите, което е според него е притеснително.
 

„Никой не можа да убеди Брюксел, че България има една нормална стратегия за възстановяване. Това, че трябвало да се правят 22 поправки на законите означава, че той е грешно направен, защото как ще направиш ти План за възстановяване, който не съответства на твоето законодателство?! Ти ще го направиш да съответства на твоето законодателство, ще убедиш Брюксел, че си прав, ще го убедиш, че има икономически резултати от този план, което е най-същественото и най-важното, което се изразява в ръст на брутния вътрешен продукт, в развитие на производството, в развитие на една стабилна, дългосрочна, устойчива енергетика. И когато ти това нещо го направиш и го заложиш като приоритети, то вече можеш там, където има някакъв проблем, да коригираш законодателството. Но по принцип ние сме в Европейския съюз колко години вече – 2007 г., от 1 януари - 15 години членове на Европейския съюз и твоят План за възстановяване да изисква 22 поправки на законите…“, изрази недоумение бившият кмет на София пред "Фокус".


„Ето къде се губи идеята за развитието на страната ни“, посочи Софиянски и допълни, че антикорупционните мерки и закони са важни, но те са само фон.


Той припомни, че Конституцията е практически организацията на едно общество, а нашата е изчерпана.


„Не можахме да подредим държавата си. Тази Конституция се изчерпа, може би за времето си да беше добра. В края на краищата, тя ни вкара в Европейския съюз, но сега ние трябва да постигнем такъв баланс между властите в една нова организация на нашето общество, че да ги поставим в условията на взаимодействие, а не на противопоставяне. Това е и към това трябва да се стремим. Не да се пишат програми за ланшния сняг“, каза още бившият служебен премиер.


„И тогава повече коне ще теглят колесницата на България“, уверен e Стефан Софиянски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2726 |26.07.2022 Стефан Янев: До момента се финансираме с лични средства . 0| 7151 |20.07.2022 Стефан Гамизов: Шеф в АЕЦ ”Козлодуй” да ходи на психотерапия, ДАНС да се заеме с него . 0| 3332 |18.07.2022 Политологът Любомир Стефанов: Президентът ни прати на избори . 0| 4146 |12.07.2022 НАСА пусна снимка на Квинтета на Стефан - най-голямата космическа снимка някога

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads