Реклама / Ads
10| 8612 |23.01.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Стефан Софиянски: Не трябва да се бърза с въвеждане на еврото, нито да се обръщат левовете в евро

.
Стефан Софиянски
Икономистът Стефан Софиянски смята, че по принцип подкрепя влизането на България в еврозоната, но на 1 януари 2024 година не трябва да бъде въведено еврото, защото няма да сме се възстановили достатъчно. Не трябва да се бърза и с еврото по никакъв начин, нито да се обръщат левовете в евро, смята още бившият служебен премиер.
 

Смятам, че доброто взаимодействие между президентство и МС ще доведе до по-добри резултати да България. Това каза още в студиото на БНТ бившият служебен премиер и кмет на София Стефан Софиянски.


Губи ми се Плана за възстановяване. Той трябва да стане достатъчно публичен и да се стремим да се изпълва и да има ефект от изпълнението. А това означава ръст на БВП, ръст на доходите, добра икономика. Целият фокус на правителството трябва да бъде в тази посока. И всеки да се опита да търси своето място в този План за възстановяване, защото всеки един има нужда от възстановяване. Ако направим един добър план и знаем неговия ефект, всеки ще може да работи за реализацията на този план, посочи Софиянски.


По думите му едно правителство трябва да е двигател в решаването на проблемите. А сега икономиката има нужда от сериозна подкрепа. Безработицата расте, а това задържа икономиката и натоварва социалната система. А ние трябва да работим в обратна посока, за да облекчим социалната система, за да може тя да решава повече социални проблеми, смята бившият служебен премиер.


Добре е да има служебни правителства. Те освен да организират изборите, имат възможност да вземат стратегически решения. По наше време взехме две стратегически решения – влизане в НАТО и влизането на валутния борд. Затова толкова настоявам да бъде приет по най-бързия начин Планът на възстановяване. Аз оспорвам бързината и експедитивността, с която се реализира приемането на този план и неговото изпълнение. Защото без икономически растеж, влизането в еврозоната е химера, дори бих казал, че това е вредно за страната ни, коментира Софиянски.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7732 |11.01.2022 Експертът Стефан Гамизов: По времето на Иван Иванов КЕВР се превърна в гумен печат на ГЕРБ и ДПС . 18| 15416 |30.12.2021 Проф. Радулов: Рашков знае къде са отишли парите от АМ ”Хемус”, но трябва да го докаже . 33| 33329 |04.08.2021 Николай Милчев: Вечно събуждащата се физиономия на хаджи Тошко трябва да бъде държана далеч от политиката . 29| 23435 |03.08.2021 Стефан Гамизов: Трифонов се даде булка на руската диктатура, подчини се на бг-олигарсите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads