Реклама / Ads
1| 6226 |15.03.2018 НОВИНИ

Стефан Воденичаров: Големият проблем на България е, че политиката се меси в икономиката

.
Стефан Воденичаров
В България големият проблем е, че политиката се меси в икономиката. Много икономически проекти се разрушават от политически разбирания, заяви акад. Стефан Воденичаров, участник в дискусията „За една обновена, социална България - нашите алтернативи“.
 
Честата промяна във властта през последните 26-28 години водеше до промени в ключови сфери и ние не можахме да почувстваме коя промяна е полезна за обществото. Затова е необходим национален консенсус кои са нещата в отделните области, които трябва да се направят и през следващите години те да бъдат рязко променяни, поясни Воденичаров.  

"През тази година се навършват сто години, откакто българите бяха разделени. Явно е, че миналото не може да ни събере. Но трябва да седнем да видим кое може да ни събере, защото ако продължаваме с нашето разделение, перспективите пред нас не са добри."

Говорим ли за единение – партия не може да го направи. Това поставя идеята под заплаха. Има достатъчно партии в България. Нека да помислим каква да бъде България след 20-25 години, както го направиха други страни, наричани успешни, апелира акад. Воденичаров.

Материалите с предложения на учените са били раздадени още през юли миналата година на Министерския съвет и парламентарните сили. Сега предстои сдружението на учените „Единение“ да излезе с предложения за мерки как да бъде преодоляна бедността в България. Сред разработвалите платформата има представители на академичните среди, интелектуалци и индустриалци.

"България не използва стратегическото си положение, не сме успели да извлечем полза от нашето геостратегическо положение. Имаме възможност по много по-разумен начин да извлечем ползи от него, от нашите съседи, от нашите съюзници, с които сме имали дългосрочни връзки", смята Стефан Воденичаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5906 |09.03.2018 Стефан Дечев: Някои от изявленията на руския патриарх са недопустими . 2| 5329 |08.03.2018 Гутериш: Дискриминацията срещу жените е най-големият проблем на нашето време . 12| 5889 |03.03.2018 Президентът: Санстефанският договор сбъдна мечтата на нашите възрожденци . 6| 6770 |01.03.2018 Кольо Парамов пред Фрог: Големият проблем е в Чехия при подбора на купувача

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads