Реклама / Ads
15| 3647 |29.07.2021 НОВИНИ

Стела Николова, ДБ: ИТН очевидно смятат, че политическите правила не важат за тях

.
Стела Николова
„Абсолютно сме съгласни с г-н Карадайъ – наистина има морална пропаст. Но тя не е в полза на ДПС“, коментира Стела Николова от "Демократична България" пред ФАКТИ. „Господата от „Има такъв народ“ очевидно смятат, че политическите правила не важат за тях. Тези правила са такива – има писани, има и неписани. Няма как да се случи подкрепа от някого безапелационно“, каза още тя.
 

Г-н Карадайъ вади една и съща реч всеки път, когато „Демократична България“ ги споменем като токсични или кажем, че задължително трябва да останат „на диета“ от властта. ДПС не проумяват, че няма как да измият лицето си и че никой не може да забрави нито участието им в Тройната коалиция, нито палата на г-н Доган в „Росенец“ и продължаващите опити този палат да бъде узаконен, нито придобиването на ТЕЦ „Варна“ и т.н. Няма какво да коментираме какви са ДПС, нито пък какво е тяхното влияние в съдебната система, нито това как г-н Пеевски беше инсталиран като председател на ДАНС. Никой от българските граждани не е забравил всичко това“, категорична беше тя.

 

Стела Николова подчерта, че „ДПС, повтаряйки от трибуната опорките на ПИК и Пеевски, не могат да отмият санкциите по „Магнитски“.

 

„Във вчерашната декларация на „Демократична България“ ние изключително добросърдечно, с внимание, се опитахме да кажем на господата от „Има такъв народ“, че това, което се прави до момента и те приемат за преговори, не са преговори“, коментира Стела Николова.

 

„Ние не сме имали претенции за постове. Не сме предлагали министрите, а казахме, че служебните имат добро обществено доверие и такива хора трябва да намерят място в следващия кабинет – хора, в които обществото има доверие. Г-н Иванов вчера подчерта, че хората, които имат обществено доверие са тези трима министри от служебния кабинет. Те имат това доверие, защото се видя тяхната работа. Това, което г-н Иванов каза е, че от „Има такъв народ“ биха могли да се възползват от този огромен рейтинг и доверие, което имат тези трима служебни министри. Г-н Иванов не се е опитвал да кадрува, той просто направи предложение. Господата от „Има такъв народ“ обаче явно нямат желание да комуникират на това ниво. Още повече, че днешната декларация, която изчетоха от трибуната на Народното събрание, показва само, че те се престориха на неразбрали това, което ние им казваме. Те прекрасно го разбират, но им е много по-удобно да се правят на неразбрали. Няма как

 

„Демократична България“ да подкрепи кабинет, който е подкрепян и от ДПС“, обясни народният представител.

 

„И в настоящето служебно правителство има министри, които допринасят за това ДПС и кръговете на ДПС да не бъдат неовластени. Мога специално да спомена министъра на транспорта (б.р. Георги Тодоров), когото утре очаквам с нетърпение на парламентарен контрол. В Пристанище „Варна“ се очакват съкращения без никакво обяснение към хората и никаква самокритика от страна на настоящето ръководство, въпреки множеството протести и писма. Включително и аз съм подавала сигнал до настоящия министър, все още като гражданин преди да бъде избрана за народен представител в 46-тото Народно събрание, и той категорично отказа дори да ми отговори. Това не е нормално, при положение, че служебният кабинет дойде със заявката, че спира всякакви възможности за продължаване на разграбването и унищожаването на държавни предприятия. Пристанище „Варна“ дава работа на 1500 души. Във Варна няма много възможности за работа, особено на тези тясно специализирани хора“, каза още Стела Николова.

 

„Няма как да се съгласим с „Има такъв народ“, които без да заявяват какъв ще е съставът на кабинета, искат да разговарят с нас колко обичаме мусака. Ние обичаме мусака, но искаме да знаем кой ще приготвя тази мусака, защото е важен готвачът“, смята още тя.

 

„Има такъв народ“ трябва да се научат, че има писани и неписани правила. Те не създават тези правила. Не може да не се съобразяват с тях само защото са първа политическа сила. Моралът не го носят само те. Особено когато преговарят с ДПС“, завърши народният представител.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6960 |13.07.2021 Христо Иванов: Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, а на нечия друга . 10| 24730 |06.07.2021 Доц. Лозанов: Първо беше Царят с „чудото за 800 дни“, после се зае да ни спасява Борисов. Сега очевидно е ред на Трифонов . 10| 9841 |23.06.2021 Стела Николова: Граждани ме уведомиха, че се готви саботаж на изборите . 53| 17734 |13.06.2021 Диков с 5 съвета към президента. Към журналистите: Какво е 112? Очевидно скоро само телефонен номер…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads