Реклама / Ads
1| 2273 |09.04.2024 НОВИНИ

Сто милиона лева ще струват изборите

.
Людмила Петкова Източник: БГНЕС
Ясна е вече сметката, която ще бъде платена за предстоящите извънредни избори. Според разработения вече бюджет, вотът ще струва 100 милиона лева. Това обяви при встъпването си в длъжност новият служебен министър на финансите Людмила Петкова, която беше посрещната във финансовото министерство от колегата ѝ Асен Василев.
 

Петкова допълни, че за нея освен организирането на изборите приоритети остават влизането в Еврозоната, в ОИСР, както и в Шенгенското пространство по суша. "Била съм няколко пъти заместник финансов министър, отговарящ за приходите и за бюджета. Затова и се съгласих на предложението на Димитър Главчев да заема поста финансов министър, това са основните приоритети в момента", обясни Петкова.

 

Тя допълни, че предстои да бъдат приети два основни законопроекта във финансовата сфера - законът за еврото, който е публикуван за обществено обсъждане, както и законът за създаване на единна приходна агенция.

 

"Работната група е напреднала в работата си по закона за единната приходна агенция. Искам да уверя, че не се предвиждат съкращения в НАП и митниците след обединяването им. За всички служители, чиито задължения ще отпаднат заради влизането ни в Шенген, ще бъдат намерени други позиции", каза още Петкова, цитирана от БНТ.


От своя страна вече бившият финансов министър Асен Василев обяви, че оставя финансовото министерство в ръцете на доказан професионалист. Допълни, че в момента във фискалния резерв има близо 10 млрд. лева, които са достатъчни за нормалната работа на ведомството.

 

"Събраните приходи от Националната агенция за приходите са с 50% повече от очакваното за този период. Събраните приходи от митниците обаче са по-малко, защото от началото на годината "Лукойл" работи наполовина", обясни Василев.


На въпрос как ще коментира случващото се в митниците, бившият финансов министър отговори, че "това, което се вижда от публичната информация, е несериозно". Новият министър, който е досегашен директор във ведомството каза още, че не може да даде повече информация, тъй като тече разследване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 3635 |09.04.2024 Ген. Атанасов: Ще дойде време да видим едни други снимки. Информацията е, че Калин Стоянов се познава с тези хора . 2| 3622 |09.04.2024 Новият социален министър с първи думи за пенсиите и добавките за Великден . 2| 2298 |09.04.2024 Асен Василев: Задачата по приемането на еврото не трябва да прекъсва . 1| 2255 |09.04.2024 Доц. Албена Танева: Нямаме нужда от театър, а на ход е народът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads